hällare

10 items total
Vinhällare LEAF, rostfritt stål, L'Atelier du Vin
New
LADV956368
Hällpip STEEL 10 cm, silver, rostfritt stål, OXO OXO3105100
Tratt för dekantering av vin 9 cm, WMF
396 kr
WM0658446040
Vinhällare VINO, WMF
264 kr
WM0641056040
Vinpropp RO Rosendahl silver
602 kr
RSD25046
Vinupphällare och vinpropp 2in1 CLEVER & MORE, WMF WM0658526030
Vinupphällare och vinpropp 2in1, WMF
264 kr
WM0640667920

Pourers – ett elegant sätt att få ditt vin serverat

Vilka är fördelarna med att använda en vinhäll?

När du häller upp vin är en vinhäll ett användbart föremål att ha eftersom det erbjuder följande fördelar:

  • Vinflödeskontroll: En vinhällare hjälper till att kontrollera vinflödet när det hälls upp, vilket minskar sannolikheten för spill och dropp.
  • Luftning: Vissa vinupphällare är gjorda för att lufta vin när det hälls upp, vilket ökar smaken och doften av drycken.
  • Bekvämlighet: Vinhällar är enkla att använda och kräver ingen specialutbildning. Fäst helt enkelt hällaren på flaskans hals och du är redo att hälla.

I Kulina har vi hällar från välrenommerade tillverkare som WMF och Zwilling som är både snygga och lätta att använda. Vi har också ett brett utbud av vinproppar och korkskruvar som gör det enkelt att öppna vinflaskor.

Vad är skillnaden mellan en vinhällare, en vinpropp och en vinkaraff?

Vid vinservering är en vinhällare, vinpropp och vinkaraff olika typer av utrustning som används för olika uppgifter.

  • En vinupphällare är ett verktyg som används för att hantera vinflödet samtidigt som det hälls upp i ett glas. En vinhäll består ofta av ett pipliknande tillbehör som passar över vinflaskans hals och hjälper till att hålla din duk och bänkskiva fria från spill, droppar och fläckar. Vissa vinupphällare är gjorda för att lufta vinet när det hälls upp, vilket ökar dess smak och doft.
  • För det andra är vinproppen ett verktyg som används för att stänga en flaska vin som har öppnats för att bevara vinets smak och doft. Vinproppar finns i en mängd olika storlekar och former för att passa olika flaskor och kan tillverkas av en mängd olika material. En vinpropp används vanligtvis efter att en flaska har öppnats eller vinet inte är helt förbrukat och det finns en del kvar i flaskan.
  • Vinkaraffer å andra sidan är behållare som vin hälls i före servering. De har vanligtvis en stor bas och en liten hals och är gjorda av glas. Huvudsyftet med vinkaraffer är att få bort eventuellt sediment som kan ha byggts upp i flaskan med tiden, vilket kan försämra vinets smak och konsistens.