Barskedar

11 items total
Barsked 36 cm, rostfritt stål, Alessi
362 kr
ALGIA29
Barsked GRUNGE, House Doctor
157 kr
HD211290814
Cocktailblandare STEEL 23 cm, svart, rostfritt stål, OXO OXO3104900
Cocktailrörare BÂTON LÉLÉ, Alessi
362 kr
ALGIA30
Sugrör 18 cm, vass, REVOL
13 kr
RV655312
Sugrör 24 cm, set i 6 delar, med borste, WMF WM608966040
Sugrör SALA, set i 6 delar, rak, rökig, Blomus BM64246
Sugrör SAVE, set i 50 delar, 22 cm, Nicolas Vahé NV160790100
Sugrör TOUCH, rostfritt stål, REVOL
73 kr
RV647826

Barskedar – designade för att röra om drycker snabbt och enkelt

Vad är barskedar?

Barskedar är skedar med långa skaft speciellt gjorda för att blanda drycker. De har ofta ett vridet skaft, vilket gör det enklare att använda dem för att röra och stapla drycker. De är cirka 30 cm långa i genomsnitt för att användas bekvämt med longdrinkglas och cocktailshakers.

Det vridna skaftet gör det också enkelt för bartenders att nå botten av höga glas eller shakers och mäta små mängder ingredienser, som droppar av bitter.

En platt skiva ses ofta i handtagets motsatta ände av barskedar, som kan användas för att blanda ihop saker som frukt eller sockerbitar.

Vilka typer av cocktailblandningsskedar finns det?

Vi har en mängd olika barskedar i butiken Kulina från välkända producenter som Alessi och House Doctor. Följande är några av de olika typerna av barskedar:

  • Barsked med vridet handtag: Den mest populära stilen på en barsked, den har ett vridet handtag och en lång, smal skaft.
  • Droppformad barsked: Den här stilen av barsked är lämplig för att servera lagercocktails på grund av dess droppformade huvud.
  • Muddler Bar-sked: Den här typen av barsked har en muddler i ena änden som kan användas för att krossa örter, frukter och andra saker.
  • Trident Bar Spoon: Denna stil av barsked har tre stift som kan användas mer effektivt för att blanda cocktails.

Varför måste vissa cocktails röras om och andra skakas?

Tekniken att skaka eller röra en cocktail kan ha en betydande inverkan på dess slutliga smak och konsistens. I allmänhet skakascocktails som innehåller grumliga eller trögflytande ingredienser, som fruktjuicer, grädde eller äggvita. Om du skakar dessa ingredienser med hjälp av en cocktailshaker skapas en skummande, välblandad drink med en lättare konsistens.

Å andra sidan är cocktails som innehåller klar, stark sprit och likör, som en Martini eller Manhattan, vanligtvis rörda. Rör försiktigt med en barsked, blandar ingredienserna utan att späda drinken för mycket, vilket skapar en jämn och balanserad cocktail.

Dessutom kan valet att skaka eller röra om en cocktail också bero på önskad temperatur och utspädning av drycken. Att skaka en cocktail resulterar vanligtvis i en kallare och mer utspädd drink än omrörning, vilket kan resultera i en starkare, mindre utspädd cocktail.

I slutändan beror beslutet att skaka eller röra om en cocktail på receptet och den önskade smaken och konsistensen av den slutliga drinken.

Förutom en omrörarsked kan du också behöva andra bartenderverktyg så se till att du kollar våra samlingar av jiggers, bartenderset och andra bartenderverktyg.

Och om du är ett fan av snygga cocktails eller om du letar efter en elegant present, bör du också bläddra i våra samlingar av cocktailglasoch long drinkglas för några snygga glas för att njuta av dina drinkar.