trädgårdskuddar

1 items total
Trädgårdsdyna STAY 70 x 30 cm, grå, Blomus BM62012

Trädgårdskuddar – lägg till komfort och stil till ditt utomhusutrymme

Vad är skillnaden mellan kuddar inomhus och utomhus?

Inomhus- och utomhuskuddar är designade för olika ändamål och är konstruerade med material som passar deras respektive miljöer. Här är några viktiga skillnader mellan kuddar inomhus och utomhus:

1. Material:

 • Kuddar för inomhusbruk: Kuddar för inomhusbruk är ofta gjorda av ett brett utbud av material, inklusive bomull, polyester, siden och olika blandningar. Dessa material prioriterar komfort och estetik, eftersom de inte behöver tåla tuffa utomhusförhållanden.
 • Utomhuskuddar: Utomhuskuddar är vanligtvis gjorda av mer hållbara och väderbeständiga material som akryl, polyester eller vinyl. Dessa material är valda för sin förmåga att motstå fukt, UV-exponering och mögeltillväxt. De är designade för att tåla exponering för sol, regn och andra utomhuselement.

2. Väderbeständighet:

 • Inomhuskuddar: Inomhuskuddar är inte designade för att tåla utomhusförhållanden och kan skadas om de utsätts för regn, sol eller extrema temperaturförändringar.
 • Utomhuskuddar: Utomhuskuddar är speciellt framtagna för att motstå fukt, blekning och andra utomhusrelaterade utmaningar. De är designade för att förbli i gott skick även när de utsätts för regn, solljus och andra väderförhållanden.

3. Konstruktion:

 • Inomhuskuddar: Inomhuskuddar kan prioritera plysch och mjukhet. De kan ha mer intrikata mönster, inklusive utsmyckningar och dekorativa sömmar.
 • Utomhuskuddar: Utomhuskuddar är ofta konstruerade med enklare design, med fokus på hållbarhet och funktionalitet. De kan ha vattentäta överdrag, dragkedjor och knytband för att fästa dem vid utemöbler

4. Underhåll:

 • Inomhuskuddar: Inomhuskuddar är i allmänhet lättare att rengöra och underhålla, eftersom de inte utsätts för samma nivå av smuts och fukt som utomhuskuddar.
 • Utomhuskuddar: Utomhuskuddar kräver oftare rengöring på grund av exponering för utomhuselement. De är designade för att enkelt torkas av, spolas av eller rengöras med milda rengöringsmedel.

5. Estetik:

 • Inomhuskuddar: Inomhuskuddar prioriterar ofta estetik och kan komma i ett större utbud av färger, mönster och design för att matcha inredningen.
 • Utomhuskuddar: Även om utomhuskuddar finns i olika utföranden kan de ha ett mer användbart utseende, med betoning på funktionalitet framför intrikat design.

Sammanfattningsvis ligger den största skillnaden mellan kuddar inomhus och utomhus i de material som används, deras förmåga att motstå olika miljöförhållanden och deras avsedda användning. Inomhuskuddar prioriterar komfort och estetik, medan utomhuskuddar prioriterar hållbarhet och väderbeständighet.

Kan utomhuskuddar bli blöta?

De flesta utomhuskuddar erbjuder en viss nivå av vattenskydd, men alla är inte helt vattentäta. På regniga dagar kan material som torkar snabbt, som polyester, lämnas ute.

För att öka livslängden på kuddar rekommenderar vissa tillverkare att hålla dem inomhus när de inte används. Du kan ta reda på mer om varje produkt du väljer genom att läsa beskrivningen. Trädgårdskuddar är ett underbart sätt att förbättra komforten och elegansen i din utomhusmiljö. För att upptäcka de perfekta kuddarna för din uteplats, däck eller trädgård, bläddra i det breda utbudet av färger, tyger och storlekar som finns tillgängliga här på Kulina.

Hur tar jag hand om utomhuskuddar?

När du väl har valt dina trädgårdsdynor på Kulina är du redo att njuta av din uteplats med stil och komfort. Följande råd hjälper dig att ta väl hand om dina trädgårdsdynor efteråt:

 • På vintern, förvara dina kuddar inomhus. Detta kommer att hjälpa till att skydda dem från slitage och förlänga deras existens även om vissa kuddar är byggda för att tåla väta.
 • Håll dina kuddar rena genom att använda en blandning av vatten och ett milt rengöringsmedel för enkel och effektiv rengöring.
 • Undvik att lämna dina kuddar blöta. Dessa kuddar ska alltid torkas så fort de blir blöta.

Kan en utomhuskudde användas inomhus?

Ja, du kan vanligtvis använda utomhuskuddar inomhus. Det finns dock några saker att tänka på. Utvändiga kuddar kanske inte erbjuder samma nivå av mjukhet och komfort som invändiga kuddar eftersom de är gjorda för att tåla yttre faktorer som solsken och väta.

Dessutom kanske materialen som används för utomhuskuddar inte är lika fläckbeständiga eller lika enkla att rengöra som de som används i inomhuskuddar. Om du vill använda utomhuskuddar inomhus är det avgörande att se till att deras stil och utseende kompletterar din inredning.

Flera alternativ ger mer komfort och stil för inomhusmiljöer om du vill ha kuddar gjorda exklusivt för inomhusbruk. Du kan också handla kuddar gjorda speciellt för barn.