Tehanddukar

19 items total
Disktrasa WIPE PEARL, set i 3 delar, brungrå, Blomus BM64235
Disktrasa WIPE PEARL, set i 3 delar, grå, Blomus BM64236
Kökshandduk ALPHA 50 x 70 cm, mint, Rosendahl RSD21404
Kökshandduk ALPHA 50 x 70 cm, vinröd, Rosendahl RSD21402
Kökshandduk ALPHA, 50 x 70 cm, rouge, Rosendahl RSD21403
Kökshandduk BETA 50 x 70 cm, mint, Rosendahl RSD21414
Kökshandduk BETA 50 x 70 cm, rouge, Rosendahl RSD21413
Kökshandduk BETA 50 x 70 cm, vinröd, Rosendahl RSD21412
Kökshandduk GAMMA 50 x 70 cm, mint, Rosendahl RSD21424
Kökshandduk GAMMA 50 x 70 cm, vinröd, Rosendahl RSD21422
Kökshandduk SODAHL 55 x 80 cm, bärnsten, Bitz BITZ12318
Kökshandduk SODAHL 55 x 80 cm, mörkblå, Bitz BITZ12319
Kökshandduk SODAHL 55 x 80 cm, rosa, Bitz
145 kr
BITZ12320
Kökshandduk SODHAL 55 x 80 cm, grå, Bitz
162 kr
BITZ12316

Kökshanddukar – en måste-textil för varje kök

En kökshandduk är ett mjukt tyg som vanligtvis är dekorerat med ett tryckt eller vävt mönster och är gjord av linne eller bomull. Kökshanddukar, som är ungefär lika stora som en handduk, har funnits sedan 1700-talet och användes först för dyr fin porslinstorkning vid teceremonier.

Kökshanddukar är ett användbart och viktigt verktyg i varje kök, och i Kulina erbjuder vi ett fantastiskt urval av färgglada kökshanddukar från välrenommerade märken som Blomus, Hübschoch Rosendahl. Du kan också handla mer kökstextilier på Kulina, som förkläden och ugnsvantar.

Vad används kökshanddukar till?

Idag finns kökshanddukar i hem och kök över hela världen. De har en mängd olika funktioner, från att skydda och hantera varma rätter till att behålla täckande mat. Här är några vanliga användningsområden för kökshanddukar:

 • Torka disk: Efter tvätt används kökshanddukar ofta för att torka disk, glas och bestick. Jämfört med vanliga pappershanddukar är de mer absorberande och kan rengöras och återanvändas igen.
 • Hantera varma rätter: Kökshanddukar kan användas för att bära varma rätter, kastruller och stekpannor när du behöver flytta runt dem.
 • Matskydd: Mat kan täckas med kökshanddukar medan den svalnar eller vilar. Detta kan hjälpa till att hålla måltiden varm och förhindra att damm och andra partiklar förorenar den.
 • För dekorativa ändamål: Du kan använda vårt sortiment av kökshanddukar, som finns i en mängd olika nyanser och mönster, som en accent i ditt kök. De kan också användas som bordstablett eller servetter.

Vilka mönster används för kökshanddukar?

Kökshanddukar är ofta dekorerade med olika mönster, mönster och motiv. Några av de typiska mönstren som används för kökshanddukar inkluderar:

 • Ränder: Randiga kökshanddukar är ett klassiskt och mångsidigt alternativ som kan komplettera ett brett utbud av köksinredningsstilar.

 • Checkar: Rutiga kökshanddukar är ett annat populärt alternativ, där traditionella ginghamrutor är ett särskilt vanligt mönster.

 • Blommönster: Blommönster är ett populärt val för kökshanddukar, med mönster som sträcker sig från små töntiga tryck till större, djärva mönster.

 • Geometrisk: Geometriska mönster, som diamanter, trianglar eller chevrons, kan ge ett modernt utseende till ett kök.

 • Nyhet: Kökshanddukar med nya mönster eller bilder, som djur, frukt eller humoristiska fraser, kan lägga till ett roligt och nyckfullt inslag till ett kök.

 • Broderi: Vissa kökshanddukar har broderade mönster, som kan lägga till en mer intrikat och handgjord touch till handduken.

Sammantaget kan mönstren som används för kökshanddukar variera kraftigt, med alternativ tillgängliga för att passa en rad personliga stilar och preferenser.

Hur håller jag en kökshandduk hygienisk?

Det finns några saker du kan göra för att hålla en kökshandduk hygienisk:

 • Tvätta regelbundet: Kökshanddukar bör rengöras ofta, särskilt om de används för att städa upp efter tillagning av rått kött, torka upp spill eller torka händerna.
 • Använd varmt vatten: För att eliminera eventuella bakterier eller bakterier, tvätta kökshanddukar i varmt vatten (minst 60 °C).
 • Använd ett desinfektionsmedel: För att bli av med eventuella bakterier kan du också lägga till ett desinfektionsmedel i tvättcykeln. Se till att du följer anvisningarna på produktetiketten.
 • Undvik att kombinera med annan tvätt: Det är att föredra att tvätta kökshanddukar separat från en annan tvätt för att förhindra korskontaminering.
 • Torka helt: Slutligen, efter tvätt måste kökshanddukar torkas helt. Du kan antingen hänga upp dem för att torka naturligt eller använda en torktumlare med hög värmeinställning.