Ståspeglar

2 items total
Bordsspegel VIEV 25 cm, mässing, järn, Hübsch HU151108
Sminkbordsspegel PESA, brun, Blomus
927 kr
BM66000

Väggspeglar – gör att ditt rum känns större

Vad är stående speglar?

Stående speglar är ett praktiskt och ofta moderiktigt tillägg till ditt rum som kan skjutas upp mot en vägg eller lämnas att stå själv med ett stativ bakom sig, precis som bordsspegeln som finns på Kulina.

Dessa speglar kan också lysa upp och ge mer dimension till ditt sovrum, vardagsrum och andra utrymmen, beroende på var du placerar dem. Handla från toppmärken som Blomus och Hübsch här och hitta det som passar din smak.

Var placeras stående speglar runt huset?

En stående spegel kan placeras var du än väljer, men det är en bra idé att göra det i ett område med lite gångtrafik för att förhindra stötar och knackningar.

I ett rymligt vardagsrum kan en stående spegel också fördubbla känslan av rymd. En stående spegel som fungerar som en helkroppsspegel för påklädning kan placeras i ett sovrum, ett rymligt badrum eller ett omklädningsrum.

En stående spegel kan placeras bredvid ett matbord, i ett dystert hörn av vilket rum som helst, eller i slutet av en lång, mörk korridor för att reflektera ljus, förstärka synpunkter och föröka känslan av rymd.

Till och med en stor stående spegel med en metallram mot en vägg kan förvandla en uteplats på baksidan till en uteplats.

Hur hög ska en stående spegel vara?

Detta beror mest på personliga preferenser. Om du tänker använda en stående spegel för garderobsplanering bör den vara minst 25 cm lång.

Höjden på din stående spegel beror på hur högt ditt tak är, var den är placerad och hur mycket närvaro du vill att den ska ha. Flera stående speglar tillverkas i intervallet 5 till 7 fot. Gå så kort du vill för ett barnrum eller så lång du vill för ett stort utrymme.

Hur stabiliserar man en lutande spegel?

Stabiliteten hos din lutande spegel beror på basens tjocklek och stabilitet, höjden och storleken på spegeln och mängden friktion mellan spegeln och där du står.

Lägg till några gummigrepp eller möbelremsor på basen av en träinramad spegel innan du ställer den på en hårdträyta för att förhindra att den glider runt. Genom att fästa möbelband på baksidan av spegeln, fästa den i väggreglar eller använda gipsskivankare för att fästa den i väggen, kan du gå ett steg längre.

Vad gör speglar för inredningen?

Väggspeglar fungerar som mångsidiga och slagkraftiga inredningselement med flera fördelar:

 • Förbättrat utrymme: Speglar utökar visuellt ett rum, vilket gör att det känns större och mer öppet. Att placera speglar strategiskt kan skapa en illusion av djup, särskilt i mindre utrymmen.

 • Ökat ljus: Speglar reflekterar naturligt och artificiellt ljus, vilket effektivt lyser upp ett rum. De hjälper till att fördela ljuset jämnare och kan till och med få ett rum att se soligare och mer inbjudande ut.

 • Dekorativa accenter: Speglar finns i olika former, storlekar och ramar, vilket ger en dekorativ stil till väggarna. De kan fungera som kontaktpunkter eller kompletterande delar som förbättrar estetiken i ett rum.

 • Visuellt intresse: Speglar introducerar textur och dimension till interiörer. Deras reflekterande ytor lägger till komplexitet och en touch av sofistikering, vilket bryter upp monotonin i designen.

 • Konstnärliga reflektioner: Speglar kan fånga och reflektera skönheten i konst, möbler och arkitektoniska detaljer, så att du kan njuta av flera perspektiv på din inredning.

 • Illusion of Height: Höga speglar kan skapa ett vertikalt fokus och visuellt förlänga höjden på ett rum, vilket kan vara särskilt användbart i utrymmen med lägre tak.

 • Balans och symmetri: Att placera speglar symmetriskt eller i par kan skapa en känsla av balans och harmoni i ett rums layout.

 • Funktionell användning: Speglar är praktiska för personlig skötsel och kläder, särskilt när de placeras i entréer, korridorer eller omklädningsutrymmen.

 • Utsikter och landskap: Speglar kan placeras för att fånga utomhusvyer, grönska eller intressant arkitektur, vilket effektivt tar in utomhus inomhus.

 • Små utrymmen: Speglar är särskilt användbara i små rum eller smala korridorer där de kan få området att kännas mindre trångt och mer inbjudande.

 • Design Statement: Speglar kan fungera som statement-detaljer och visa upp unika ramar eller former som speglar din personliga stil.

Sammantaget bidrar speglar till estetiken, funktionaliteten och den övergripande atmosfären i en interiör. Genom att noggrant välja deras placering och design kan du utnyttja deras transformativa kraft för att höja dina livsutrymmen.

Våra dekorativa stående speglar finns i ett brett utbud av storlekar och former för ditt hus eller lägenhet, så att du kan ge varje utrymme sin egen individuella stil. Speglar är fantastiska för att skapa ett rymligt utseende och öppna även de minsta studiolägenheter eller korridorer! Vi har även en samling väggsspeglar. Titta på dom!