Spiraliserare

7 items total
Elektrisk spiralisator CULT X, WMF
1 082 kr –15 %
919 kr
WM0416480011
Spiral-rivjärn GOOD GRIPS 13 cm, grön, plast, OXO OXO11194200
Spiral-rivjärn GOOD GRIPS 9 cm, grön, plast, OXO OXO11151300
Spiraliserare DUO COMPACT, Joseph Joseph
176 kr
JS20134
Spiraliserare SPIRO 20158, blå, Joseph Joseph JS20158
Spiraliserare SPIRO, Joseph Joseph
337 kr
JS20105
Spiraliserare SPIROGO 20133, Joseph Joseph
210 kr
JS20133

Spiralizers – förvandla dina grönsaker och frukter till nudlar

Vad gör en grönsaksspiralizer?

Spiralgrönsaksskärare är kulinariska verktyg för att skapa linguineliknande strängar av grönsaker, såsom zucchini, potatis, gurka, morötter, äpplen, palsternacka och rödbetor.

Vissa matberedare eller blandare levereras också med spiralizertillbehör eller tillbehör.

Vilka grönsaker kan du spiralisera?

De flesta grönsaker som kan behålla sin form när de skivas kan spiraliseras. Du kan använda en spiraliserare med morötter och zucchini, men även andra rotfrukter, paprika, schalottenlök, lök, rödbetor, kålrot och potatis.

Innan du använder spiraliseraren kan du ta bort skalet från grönsakerna med en grönsaksskalare men i många fall är det inte nödvändigt.

Är grönsaksspiraliserare värda det?

Absolut. Grönsaksspiraliserare har flera fördelar som gör dem värda investeringen. Följande skäl är några av dem:

  • Ett utmärkt alternativ till vanlig pasta – en spiralizer låter dig förvandla praktiskt taget alla grönsaker eller frukter till nudlar så det är perfekt om du vill minska på kolhydraterna. Du kan äta dessa "nudlar" färska eller stekta. De mest populära pastaersättningarna är morötter, gul squash och zucchini.
  • Bra sätt att öka ditt grönsaksintag – Behöver du lite uppmuntran att äta mer grönsaker? Det här kan vara roligare med en spiralizer. Du kommer säkert att tycka att det är roligare att tugga på banden av betor, kål, paprika, sötpotatis och andra grönsaker
  • Utmärkt för barn – Grönsaksspiraliserare är utmärkta om du vill uppmuntra barn att hjälpa till i köket och äta mer grönsaker. Att använda en spiraliserare är säkert och grönsaker som har tillagats på detta sätt försvinner från tallrikarna mycket snabbare!

Vilka recept kan du förbereda med en grönsaksspiralisator?

Zucchini är en av de grönsaker som människor oftast spiraliserar, men det finns många fler rätter som du kan förbereda med din spiralizer; några av dem markeras nedan:

  • Varma sötpotatisnudlar, kål och linser
  • Zucchini Alfredo
  • Rostade örtspiraliserade grönsaker
  • Pesto grönsakspasta
  • Zucchininudlar caprese
  • Spiraliserade sötpotatisäggbon
  • Kålsallad

och många fler!

Du kanske också vill gå igenom vår samling av köks- rivjärn och mandolinskärare och om du behöver ta itu med en större mängd mat kan du också kolla vårt erbjudande om elektriska mathackare och rivare.