Mandolinskärare

10 items total

Mandoline Slicer - din mest bekväma skivare för dina grönsaker och frukter

Vad är en mandolinskärare?

En mandolinskärare är ett verktyg med en plan yta och ett vasst blad som gör att du snabbt, exakt och säkert kan skiva frukt och grönsaker. Flytta bara föremålet fram och tillbaka över bladet, så faller de perfekt jämna skivorna under. Du kan skapa en mängd spännande skärningar genom att klippa föremålet i olika vinklar.

Hur underhåller jag mina mandolinskärare?

Dessa blad är extremt känsliga, precis som i en skalkniv. Om det finns några kvarvarande matpartiklar, handtvätt din mandolinskärare med varmt tvålvatten och se till att komma in i bladen med en mjuk borste. Rengör alltid bladet i motsatt riktning av dess skärpa.

Det är också viktigt att tänka noga på var du kommer att förvara detta verktyg. Du riskerar att skada eller matta bladet om du förvarar det någonstans, där det ofta störs. När du demonterar en mandolin eller byter ut bladen, gå långsamt och försiktigt. Bladen håller längre om du tar bättre hand om dem.

Vad ska jag tänka på när jag köper en mandolinskärare?

Det finns flera bra mandoliner tillgängliga, allt från små, lättare och mycket billigare plastalternativ i en skiva till stora, justerbara franska modeller, beroende på dina krav och din budget.

Huruvida en mandolin är handhållen eller har ett eget stativ är en av de viktigaste skillnaderna mellan typer av mandoliner. Även om de med stativ är mer solida, kan installation och städning vara svårare. De handhållna modellerna erbjuder ofta bladvariation och är lättare att använda och städa upp, men de är mindre robusta.

En annan skillnad är att de mer avancerade maskinerna låter dig finjustera skärtjockleken, medan de mer grundläggande modellerna endast kunde tillhandahålla utbytbara plåtar med förutbestämda tjocklekar.

Mandolinskärare från välkända tillverkare som de Buyer och Eva Solo finns tillgängliga från Kulina i en mängd olika. Dessutom tillhandahåller vi en mängd olika verktyg för att förbereda dina frukter och grönsaker, inklusive elektriska rivjärn och spiraler. Du kan också kolla in vår butik för andra matberedareoch tillbehör, som grönsaksskalaren, som du kan använda när du förbereder dina frukter och grönsaker.