Slipsten 1000/3000, Wüsthof

Code: WU4451
Brand: WÜSTHOF
1 144 kr
Lager (4 pcs)

Med slipstenen WÜSTHOF kan du återställa skärpan på din kniv. Slipning med slipstenar är mycket fint. Stenarna tillverkas i olika grovlekar. Börja slipa på den grova sidan och polera på den finare sidan. Den bruna sidan av stenen har en fin kornstorlek på 1000 J och är avsedd för borttagning av små repor och slipning av slöa knivar. Den blå sidan med en kornstorlek på 3000 J används sedan för rutinunderhåll av bladet.

Detailed information

Product detailed description

Med slipstenen WÜSTHOF kan du återställa skärpan på din kniv. Slipning med slipstenar är mycket fint. Stenarna tillverkas i olika grovlekar. Börja slipa på den grova sidan och polera på den finare sidan. Den bruna sidan av stenen har en fin kornstorlek på 1000 J och är avsedd för borttagning av små repor och slipning av slöa knivar. Den blå sidan med en kornstorlek på 3000 J används sedan för rutinunderhåll av bladet.

Användning:

  1. Blötlägg slipstenen i vatten före användning och låt den ligga i ca 5 till 10 minuter. Om luftbubblorna försvinner när du flyttar stenen har stenen redan absorberat den optimala mängden vatten och du kan ta bort den från vattnet.
  2. Placera stenen på ett halkfritt underlag. Håll den tillräckligt våt under hela malningsprocessen.
  3. Ta ett stadigt grepp om knivens handtag med ena handen så att bladet pekar mot kroppen. Placera i detta läge klingan mot slipstenen i en vinkel på 15-20°. Placera den fria handen på knivens blad, ovanför knivens egg.
  4. Dra kniven upp och ner med jämn hastighet och bibehåll vinkeln. Använd måttligt tryck.
  5. För att slipa den andra sidan, vrid kniven till ett läge där bladet pekar bort från kroppen. Håll även här en vinkel på 15-20°.
  6. Knivens sidor bör alterneras regelbundet i cirka fem till tio rörelser för att säkerställa jämn materialförlust.
  7. För att ta bort "nålen" (en tunn stålbit som skapas genom att jämnt avlägsna material från båda sidor av bladet), använd kniven för att rita en båge från den övre vänstra kanten av bladet till den nedre högra kanten. Håll sedan kniven under rinnande vatten för att rengöra bladet. Torka försiktigt.

Additional parameters

Category: Knivslipare
Weight: 0.92 kg
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Produkttyp: Knivvässare

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

✓ Německá rodinná společnost vyrábějící celosvětově oblíbené nože
 Ostré čepele ze špičkové nerezové nožířské oceli
✓ Broušení řízené a kontrolované počítačem
Kuchařské, univerzální, speciální, japonské a Santoku...

109154

Domovem německé rodinné společnosti Wüsthof je Solingen, město s mnohaletou nožířskou tradicí. Značka zde vyrábí od roku 1814 pomocníky pro krájení té nejvyšší kvality. V jejím širokém sortimentu naleznete nože pro každý kulinářský úkon a také další vybavení do kuchyně.

WÜSTHOF je německá rodinná firma, která již po sedm generací vyrábí s nadstandartní péčí nože proslulé po celém světě. Jejich čepele jsou kovány ze špičkové, nerezové, nožířské oceli. Nože WÜSTHOF vynikají skvělými užitnými vlastnostmi a zaujmou kvalitním zpracováním. Vysoký komfort při jejich použití je dán ergonomicky tvarovanými rukojeťmi a perfektním slícováním jednotlivých částí, které zabraňuje zachycování nečistot. Produkty této značky tak splňují i náročné hygienické normy. Tajemství perfektní ostrosti a dlouhé životnosti nožů WÜSTHOF spočívá ve speciálním procesu broušení řízeném a kontrolovaném počítačem. I to je jeden z důvodů, proč jsou dnes oblíbeny profesionálními šéfkuchaři i nadšenými amatéry ve více než 80 zemích.