Pizzapannor
Product sorting
List of products
Listing controls
Pizzapannor - gör en perfekt pizza hemma
När skulle en pizzapanna visa sig vara ett måste?
Ibland är allt du behöver för att höja ditt humör den ostigaste, godaste och fetaste pizzan. Din grannskapspizzeria kanske inte alltid är öppen när du är sugen på pizza. Sådana dagar kräver att göra denna läckra italienska rätt hemma den bästa pizzapanna.
En pizzapanna används för att baka pizza. Vanligtvis är det en aluminium- eller metallskiva, med en non-stick-yta och hög reptålighet för att möjliggöra fuktutsläpp och skapa en krispig skorpa. En pizzapanna hjälper till att skapa en rätt som ser utsökt ut och är exakt formad.
När du gör din hemmagjorda pizza, se till att kolla in vår samling av pizzaknivar och örthackare.
Kan en pizzapanna användas till något annat?
En pizzapanna kan utan tvekan användas till flera saker förutom att baka pizzor som bröd och annat bl.a. Pizzapannor ger en fin, jämn värme, vilket gör dem idealiska för att baka bröd och bakverk. De kan bland annat användas för att skapa pajer, challah och croissanter.
Pizzapannor är också bra för att rosta grönsaker. Åsarna på botten hjälper till att skapa krispiga kanter, medan pannans höga sidor hjälper till att hålla grönsakerna från att brännas. Dessutom är det en fantastisk idé att göra pannkakor och våfflor på pizzapannor. Våfflorna och pannkakorna fäster inte vid pannans höga sidor, och bottens kanter hjälper till att göra en härlig, krispig skorpa. Sist men inte minst är det möjligt att tillaga kyckling och fisk på dina pizzapannor. Åsarna på botten hjälper till att skapa härlig rost, och de höga sidorna av pannan hjälper till att förhindra att fisken och fågeln tappar genom gallren.
Vad är skillnaden mellan en pizzapanna och en pizzasten?
Vanligtvis är en pizzapanna en tunn, rund panna gjord av aluminiserat stål eller aluminium, som är vanliga material för traditionella köksredskap. En pizzasten, även känd som en baksten, är en platt, typiskt cirkulär bit av natursten eller keramiskt material som används för att baka pizzor, bröd och andra bakverk. Den är designad för att replikera bakmiljön hos traditionella tegelugnar, vilket hjälper till att skapa en krispigare skorpa och jämnt tillagade pålägg.