Hackare

3 items total

Mezzaluna – ett perfekt verktyg för dina örter

Vad är en mezzaluna?

En mezzaluna (eller en örthackare) är en speciell typ av kniv med ett eller två böjda blad och handtag i båda ändar som används för att vagga verktyget fram och tillbaka medan man hackar örterna. Mezzaluna är ett italienskt ord som betyder "halvmåne" vilket uppenbarligen syftar på formen på skäraren.

Även om det ofta används för att hacka vitlök eller örter, kan det också användas för att skära andra livsmedel.

Hur fungerar en mezzaluna?

En mezzaluna är en typ av matlagningsredskap som ofta har handtag i båda ändarna av ett enkelt eller dubbelböjt blad. Så här fungerar det:

  • Lägg maten som ska hackas på en skärbräda eller en annan plan yta.
  • Håll mezzaluna i handtagen. Bladet måste peka nedåt.
  • Placera bladet över föremålet och gunga det fram och tillbaka. Mezzalunas böjda blad låter den gunga fram och tillbaka, vilket gör det enklare att snabbt och effektivt hacka och hacka örter, grönsaker och andra ingredienser.

Vilka är fördelarna med en mezzaluna?

Att använda en örthackare har följande fördelar:

  • Hacka och hacka: Mezzalunan är utmärkt för att mala och skära örter, så om du inte riktigt vet hur man skär örter med en kockkniv är det ett bra alternativ. Du kan använda den tillsammans med mortel och mortelstöt för att göra en god pesto eller pasta.
  • Tidsbesparande: Om den hanteras på rätt sätt kan du hacka örter med en örthackare snabbare än när du använder en kniv
  • Säkerhet: mezzalunas handtag säkerställer ett stadigt grepp och stor kontroll över uppgiften vilket gör det säkrare än en kniv
  • Mångsidig användning: Även om mezzaluna vanligtvis används för att hacka örter eller vitlök, kan den användas för att hacka andra saker som ost eller kött, mala kryddor om du inte har en kryddkvarn till hands och till och med skiva pizza.