Muffinformar

13 items total

Muffinsformar - sugen på något sött?

Vad är muffinsformar?

Muffinsformar (även kallade muffinsformar, muffinsbrickor eller muffinsbrickor) är ugnssäkra formar med individuella koppar som används för att hålla muffinssmetar eller -blandningar. Du kan använda dem med eller utan bakformar beroende på cupcakesplåtens non-stick egenskaper.

Muffinsformar kan också användas till andra bakade rätter som fruktscones, hemgjorda jordnötssmörsmuggar, muffinspanna stekta riskoppar eller bakade äggkoppar.

Hur väljer man en muffinsform?

Många bakentusiaster anser att muffinsformar i metall med non-stick beläggning är bäst eftersom de överför värme effektivt, uppmuntrar till en jämn brynning, en härlig jäsning och låter dig ta bort dina cupcakes enkelt.

I Kulina hittar du dock tåliga muffinsformar i en mängd material och storlekar. Välj en muffinsbricka som bäst passar dina behov och du kan välja mellan:

  1. muffinsformar av gjutjärn, aluminium eller emaljerad metall: de erbjuder lika värmefördelning, vilket säkerställer jämn kvalitet. De erbjuds i olika storlekar (för mindre eller större cupcakes) och kommer från så pålitliga tillverkare som Petromax, de Buyer eller Nordicware
  2. muffinsformar i silikon och individuella muffinsformar i silikon: Dessa anses vara de mest banbrytande muffinsbrickorna på marknaden. Deras nonstick-egenskaper gör dem lättare att rengöra. Du kan använda dem utan foder eller matlagningsspray och dina muffins tas enkelt bort. De är också mjuka, flexibla, lätta att förvara och går från frysen till ugnen. Enskilda burkar är också användbara om du vill göra ett litet antal cupcakes och är staplingsbara, vilket sparar värdefullt utrymme i dina kökshyllor eller lådor. Om du vill använda silikonbrickor kolla in erbjudandet från det kända varumärket Lekue – en specialist på matlagning och bakning med köksredskap i silikon.

Hur ska en muffinsform smörjas?

Att spraya en non-stick grönsaksspray på din muffinsform är det enklaste sättet att olja den. Du kan också använda bakformar – foder hjälper till att förhindra att din smet klänger fast i formen och gör det lättare att ta bort och servera cupcakes under fester.

Om du föredrar att inte använda grönsaksspray och du inte har några bakkoppar till hands, smörj helt enkelt varje hålighet med smör med en pappershandduk eller med fingrarna. Skaka ut eventuellt extra mjöl efter att du lätt pudrat varje hålrum med det. Detta är särskilt användbart när du använder gigantiska muffinsformar.

Bland muffinsformar som finns tillgängliga i Kulina hittar du även plåtar för att baka munkar, briocher eller madeleines. Se till att du också kollar andra bakformar efter mindre kakor och ramekins samt konfektärmar för att dekorera dina muffins med god grädde.