Konfektyrärmar

2 items total
Spritspåse 40 cm, 100 st, de Buyer
439 kr –15 %
372 kr
DB434840N
Spritspåse, återanvändbar, nylon, de Buyer DB485946

Konfektärmar - bra verktyg för bakfantaster

Vad är konfektärmar?

En konfektfodral, ibland kallad "spritspåse" eller "konfektpåse", är ett koniskt baktillbehör - en påse med ett hål i slutet och en tips för att dekorera tårtor eller muffins, pajer, kakor och andra bakverk. Vissa konfektärmar är av engångstyp, vissa är återanvändbara och när du köper ett dekorationsset inklusive en konditoripåse får du också oftast en set i utbytbara spetsar med olika hålstorlekar och perforeringar för olika sorters krämmönster.

Vad kan man använda en spritspåse till?

Det finns flera användningsområden för en konfektärm som kan visa sig vara extremt användbar för dig. Vad kan man göra med en spritspåse?

  • dekorera tårtor, kakor och alla möjliga bakverk
  • pressa ut degar, smetar, krämer och vispad äggvita på bakplåtar
  • styla din maträtt genom att pressa ut puréade ingredienser som potatis på tallrikar eller fat

Hur väljer man rätt spritspåse och hur använder man den?

Först och främst måste du kontrollera ett recept, läsa bakinstruktionerna och se illustrationerna för att avgöra vilken typ av tips du ska använda för spritspåsen.

I Kulina kan du få både - engångs- och återanvändbara konfektärmar och valet beror på receptet och dina personliga preferenser.

  • engångsbakelsepåsar är mer användarvänliga, du behöver inte rengöra dem och använder du spritspåse bara någon gång då och då går det även att göra en DIY spritspåse av en plastpåse du använder för att frysa in till exempel .
  • men om du bakar och dekorerar tårtor ofta, om du behöver mycket grädde eller glasyr och om du vill använda miljövänliga lösningar, bör du välja en återanvändbar konfektfodral av bomull eller nylon.

Hur fylls konfektärmarna?

Du behöver ett stort glas eller en bägare för att vika kanterna på konfektärmarna över toppen av en stor, tom behållare. Detta håller den på plats medan du använder en gummispatel för att lägga krämen eller frostingen från skålen till påsen.

Fyll påsen cirka två tredjedelar full. Det kommer att ge dig bättre kontroll över mängden kräm du trycker ut ur spritspåsen. För att hålla glasyren på plats kan du vrida påsen och knyta den upptill.

I Kulina hittar du konfektärmar av märket de Buyer men även många andra baktillbehör som bakformar, dekorations- och glasyrspadar och tårtservrar.