Glasyr & dekorationsspadar

6 items total
Glasyrspatel FKOFFICIUM 20 cm, de Buyer
372 kr
DB423120
Glasyrspatel FKOFFICIUM 20 cm, de Buyer
372 kr
DB423020
Glasyrspatel FKOFFICIUM 8 cm, de Buyer
276 kr
DB423108
Glasyrspatel FKOFFICIUM 9 cm, de Buyer
291 kr –5 %
276 kr
DB423109
Glasyrspatel PRO, Zwilling
392 kr
ZW37160028
Slickepott 24 cm, de Buyer
144 kr
DB489124N

Glasyr & dekorera spatlar - förvandla din tårta till ett konstverk

Vad är en glasyrspatel?

Glasspadar, som namnet antyder, används mest för att sprida glasyr, sprida fyllning mellan tårtlager och jämnt fördela smörkräm på kakor, muffins och kakor. Glasyr och dekorationsspadar har oftast långa handtag som håller fingrarna borta från grädden eller glasyren och har oftast långa, smala och lite flexibla blad oftast av metall.

Din spatel ska ligga bekvämt i handen och bladet ska vara stadigt men samtidigt flexibelt för att hjälpa dig att få snygga, släta kanter.

Bland våra tårtdekorationsspadar hittar du även några bak- och degskrapar som hjälper dig att blanda smet och skrapa blandningsskålar.

Kolla in vårt utbud av förstklassiga baktillbehör från pålitliga tillverkare som de Buyer eller Zwilling.

Vilken är den bästa typen av spatel för glasyr?

En offset spatel är det rätta verktyget för att få glasyren ovanpå din kaka. Denna typ av spatel har ett blad fäst vid ett handtag med en förskjuten vinkel. Formen ger dig mer kontroll än en vanlig spatel, och vinkeln skapar utrymme mellan din hand och krämen, vilket förhindrar att du av misstag doppa dina knogar i lagret du arbetar med. Det vinklade bladet är också till hjälp för att lyfta maten ur formar, formar eller bakplåtar.

Hur använder jag en dekorativ spatel?

  • Innan du använder den, doppa din spatel i varmt vatten för att förhindra isbildning från att fästa på den.
  • Använd den platta sidan av din glasyrspatel för att lägga till det första lagret av glasyr eller försegla i smulor för att skapa en smulbeläggning. Detta lager kan vara ganska tunt. Ställ kakan i kylen i 30 minuter efter att du har applicerat smulbeläggningen.
  • Lägg en klick frosting på kakans andra lagers topp och bred ut den för att få en jämn yta. Efter det täcker du kakans sidor med glasyr med hjälp av din glasyrspatel. Fortsätt med detta tills hela kakan har täckts.

Hur underhåller jag min glasyrspatel?

  • Kör alltid spateln under varmt vatten innan du använder den för att förhindra att glasyren fastnar på den.
  • Använd aldrig din glasyr eller dekorationsspad till något annat än att dekorera dina tårtor. Undvik att använda den för att öppna lock (för att inte tala om burkar!) och undvika att slå kanten på bladet över en hård yta för att undvika att skada, flisa eller repa bladet. Detta kommer att resultera i lager av glasyr med ett mönster du aldrig skulle vilja uppnå!
  • Handtvätt din spatel direkt efter att du har använt den och torka den med en mjuk trasa.