Japansk skärkniv CHUTOH 5000MCD 16 cm, Miyabi
Code: MB34372161Related products
Product detailed description
"Varje kocks kniv är en glimt av hans själ."
Rokusaburo Michiba, expert på japanska köket och kock
Extremt vass medelstor japansk kniv CHUTOH, perfekt för att skära kött eller fisk i skivor. Det tunna och stabila 16 cm långa bladet säkerställer att du har full kontroll över din skärning. Med den här kniven kan du skära kött med kirurgisk precision. Förutom kött kan CHUTOH även användas för större bitar av grönsaker och frukt. Detta exceptionella skivverktyg med ett bekvämt handtag bör inte saknas i den nödvändiga utrustningen för inte bara asiatiska kockar.
Specifikationer: bladlängd 16 cm, handtagslängd 11,5 cm, vikt 0,182 kg
Knivserien MIYABI 5000MCD kombinerar perfekt funktionalitet, ergonomi och unik design. Varje enskild kniv är resultatet av autentiskt hantverk från "knivarnas stad" Seki. Traditionellt hantverk och modern teknik har resulterat i högsta möjliga kvalitet bland kommersiellt tillverkade knivar. Den extremt hårda kärnan av pulverstål Micro Carbide MC63 är inkapslad i 100 lager stål med två olika hårdheter. Den speciella bladfinishen ger bladet en skiktad struktur, vilket ger varje kniv ett unikt Damascenerblommönster. För att uppnå ännu bättre stålegenskaper användes en unik CRYODUR®-härdningsprocess, under vilken stålet kyls till -196°C. Det resulterande materialet har en extrem hårdhet på 63 Rockwell. Kniven är symmetriskt handslipad i en "V"-form med en vinkel på 19°. Honbazukes traditionella handslipning är beprövad genom hundratals års arbete av mästerknivmakare. Det är en slipningsprocess i flera steg, där kniven först slipas med en vertikal och horisontell roterande slipsten och slutligen poleras med ett honingsband i läder. Tack vare det kilformade skäret tränger bladet lätt igenom maten. Det klassiska "D"-formade handtaget är tillverkat av masurbjörk. Träets struktur och ådring är unik för varje enskilt föremål. Materialet som används symboliserar perfekt den japanska respekten för naturen. Handtagets sofistikerade dekoration ligger i de asiatiska detaljerna - logofoten i rostfritt stål, dekorstiftet med mosaikstruktur och den röda linjen ger en stark estetisk upplevelse.
- Extremt hård kärna av mikrokarbid MC63 pulverstål
- Hårdhet 63 Rockwell
- CRYODUR® - en unik metod för fryshärdning/anlöpning
- 101 lager av stål
- Damascener-design (blommig design)
- Autentisk, smal japansk form
- V-format kilformat snitt
- Honbazuke unik trefasig handslipning
- Katana kant
- Hög bladhållfasthet, korrosionsbeständighet och optimal flexibilitet
- Bekvämt D-format handtag av Masurbjörk
- Perfekt balans för bekväm hantering av kniven
- Fot i rostfritt stål med logotyp
- Livstidsgaranti mot tillverkningsfel i bladet
- Kan inte diskas i maskin
Skönhet och precision är kännetecken för den japanska kulturen, och varumärket hedrar samma filosofi MIYABI i Seki, Japan, centrum för japanska bestick sedan 1300-talet. Den japanska traditionella knivtillverkaren har kombinerat sitt precisionshantverk med de beprövade tillverkningsprocesserna och standarderna hos det tyska varumärket ZWILLING J. A. HENKELS. Företagsgruppen ZWILLING kunde därmed utöka sin portfölj genom att tillverka sina egna autentiska japanska knivar mitt i hjärtat av den japanska knivindustrin.
Japansk svärdstillverkning har varit en tradition i den uppgående solens land i många århundraden. Samurajsvärd var och är beundrade för sin unika elegans, skärpa, skönhet och tekniska perfektion. De precisionstillverkade instrumenten från MIYABI med äkta japanska blad är en värdig efterföljare till denna tradition. Den fantastiska, nästan "kirurgiska" skärpan hos knivarna bevarar strukturen hos de råvaror som används . Var lika krävande som de japanska kockarna och ditt mål kommer alltid att vara en perfekt välsmakande rätt.
Rekommendationer och underhåll:
- Använd inte knivarna för att skära extremt hårda ingredienser, t.ex. frysta livsmedel
- Utsätt inte kniven för långvarig kontakt med vatten eller salt
- Undvik att böja kniven
- För att bibehålla skärpan är det lämpligt att tvätta kniven för hand med ett milt rengöringsmedel efter användning och torka omedelbart
- Skyddar bladet från stötar
- Om du inte använder kniven under en längre tid är det lämpligt att linda in den i torrt tyg eller tidningspapper. Bläckoljan som används i tidningstryckeriet skyddar bladet från eventuell korrosion
- Bladet kan torkas av med en trasa indränkt i olja som en del av skötseln, vilket ökar korrosionsbeständigheten
- Förvara kniven på en säker plats
Additional parameters
Category: | Japanska knivar |
---|---|
Weight: | 0.54 kg |
Be the first who will post an article to this item!
✓ Špičkový japonský výrobce nožů |
Tradiční japonský výrobce nožů Miyabi spojil precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobními postupy a standardy německé společnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkem této vzájemné spolupráce jsou luxusní, krásné a výjimečně ostré nože, stavící na tradici japonského nožířského umění.
Nože Miyabi si berou to nejlepší z japonské nožířské tradice a německého inženýrství. Vyráběny jsou v japonském Seki, vyhlášeném centru nožířského řemesla, a od roku 2004 se dílna stala součástí společnosti Zwilling J. A. Henckels. Kromě jedinečného řemeslného zpracování je značka světově proslulá svými ostrými čepelemi, které uhranou na první pohled. Jejich výroba probíhá pod dohledem skutečných mistrů, kteří své znalosti dědí z generace na generaci. Kromě samotných nožů v Miyabi vyrábí i příslušenství: dřevěná krájecí prkénka, bloky z bambusového dřeva a brusné kameny či brousky.