Japansk Shotoh-kniv 5000MCD 67 13 cm, lönn, Miyabi

Code: MB34400131
Brand: MIYABI
5 308 kr
Utsålt
The item has been sold out…

"För att njuta av matlagning måste du först skaffa en riktigt bra kniv."

Detailed information

Product detailed description

"För att njuta av matlagning måste du först skaffa en riktigt bra kniv."

Rokusaburo Michiba, expert på japanska köket och kock

Extremt vass japansk liten kniv SHOTOH, med ett tunt men hållbart kort blad, är idealisk för rengöring, skalning och skivning av grönsaker och frukt. Tack vare det exceptionellt fina bladet är den här kniven också perfekt för att spjälka kött. Det korta bladet och det bekväma handtaget ger exakta snitt. SHOTOH är en av de mest populära och vanliga knivarna i Japan.

Specifikationer: bladlängd 13 cm, handtagslängd 9,3 cm, vikt 99 g

Verktyget från linjen MIYABI 5000MCD 67 är den rätta kandidaten för en personlig kniv för livet. Det glittrande damascenermönstret av frostiga bladblommor är unikt och kommer att symbolisera din individualitet. Det livfulla mönstret speglas löst i trähandtaget och skapar ett konstverk som inspirerar till respekt och ödmjukhet.

Varje enskild kniv är resultatet av autentiskt hantverk från "knivarnas stad" Seki. Traditionellt hantverk och modern teknik har resulterat i högsta möjliga kvalitet bland kommersiellt tillverkade knivar. Den extremt hårda kärnan av pulverstål Micro Carbide MC66 är inkapslad i 132 lager stål med två olika hårdheter. Den speciella bladfinishen ger bladet en skiktad struktur, vilket ger varje kniv ett originellt och unikt Damascenerblommönster. För att uppnå ännu bättre egenskaper härdas stålet med den unika CRYODUR®-processen, under vilken det kyls till -196°C. Det resulterande materialet har en extrem hårdhet på 66 Rockwell. Kniven är symmetriskt handslipad till en "V"-form med en vinkel på 10°. Honbazukes traditionella handslipning är beprövad genom hundratals års arbete av mästerknivmakare. Det är en slipningsprocess i flera steg, där kniven först slipas med en vertikal och horisontell roterande slipsten och slutligen poleras med ett honingsband i läder. Tack vare det kilformade skäret tränger bladet lätt igenom maten. Det klassiska D-formade handtaget är tillverkat av stabiliserat lönnträ. Det erkänt rika träådringsmönstret är unikt för varje pjäs.

De material som används representerar den koncentrerade kraften hos naturresurser. Träets ådring speglar tiden och elementen och berättar en distinkt historia. Medan den gyllene mosaikknappen påminner dig om det dekorativa skyddet på ikoniska japanska svärd, utnyttjar den asiatiska präglade foten knivens energi på ett bildligt sätt.

 • Extremt hård kärna av mikrokarbid MC66 pulverstål
 • Extremt hög kolhalt
 • Hårdhet 66 Rockwell
 • CRYODUR® - en unik metod för fryshärdning/anlöpning
 • 133 lager av stål
 • Damascener-design (blommig design)
 • Autentisk, smal japansk form
 • V-format kilformat snitt
 • Honbazuke unik trefasig handslipning
 • Katana kant
 • Hög bladhållfasthet, korrosionsbeständighet och optimal flexibilitet
 • Bekvämt D-format handtag av stabiliserat lönnträ
 • Perfekt balans för bekväm hantering av kniven
 • Präglad fot i rostfritt stål med logotyp
 • Livstidsgaranti mot tillverkningsfel i bladet
 • Kan inte diskas i maskin

Skönhet och precision är kännetecken för den japanska kulturen, och varumärket hedrar samma filosofi MIYABI i Seki, Japan, centrum för japanska bestick sedan 1300-talet. Den japanska traditionella knivtillverkaren har kombinerat sitt precisionshantverk med de beprövade tillverkningsprocesserna och standarderna hos det tyska varumärket ZWILLING J. A. HENKELS. Företagsgruppen ZWILLING kunde därmed utöka sin portfölj genom att tillverka sina egna autentiska japanska knivar mitt i hjärtat av den japanska knivindustrin.

Japansk svärdstillverkning har varit en tradition i den uppgående solens land i många århundraden. Samurajsvärd var och är beundrade för sin unika elegans, skärpa, skönhet och tekniska perfektion. De precisionstillverkade instrumenten från MIYABI med äkta japanska blad är en värdig efterföljare till denna tradition. Den fantastiska, nästan "kirurgiska" skärpan hos knivarna bevarar strukturen hos de råvaror som används . Var lika krävande som de japanska kockarna och ditt mål kommer alltid att vara en perfekt välsmakande rätt.

Rekommendationer och underhåll:

 • Använd inte knivarna för att skära extremt hårda ingredienser, t.ex. frysta livsmedel
 • Utsätt inte kniven för långvarig kontakt med vatten eller salt
 • Undvik att böja kniven
 • För att bibehålla skärpan är det lämpligt att tvätta kniven för hand med ett milt rengöringsmedel efter användning och torka omedelbart
 • Skyddar bladet från stötar
 • Om du inte använder kniven under en längre tid är det lämpligt att linda in den i torrt tyg eller tidningspapper. Bläckoljan som används i tidningstryckeriet skyddar bladet från eventuell korrosion
 • Bladet kan torkas av med en trasa indränkt i olja som en del av skötseln, vilket ökar korrosionsbeständigheten
 • Förvara kniven på en säker plats

Additional parameters

Category: Japanska knivar
Weight: 0.4 kg
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Samling: MIYABI 5000MCD 67
Produkttyp: Japansk och Santoku kniv
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Špičkový japonský výrobce nožů
✓ Spojení japonské nožířské tradice s německou společností Zwilling
Luxusní výjimečně ostré nože
✓ Široký sortiment příslušenství k nožům

104382

Tradiční japonský výrobce nožů Miyabi spojil precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobními postupy a standardy německé společnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkem této vzájemné spolupráce jsou luxusní, krásné a výjimečně ostré nože, stavící na tradici japonského nožířského umění.

Nože Miyabi si berou to nejlepší z japonské nožířské tradice a německého inženýrství. Vyráběny jsou v japonském Seki, vyhlášeném centru nožířského řemesla, a od roku 2004 se dílna stala součástí společnosti Zwilling J. A. Henckels. Kromě jedinečného řemeslného zpracování je značka světově proslulá svými ostrými čepelemi, které uhranou na první pohled. Jejich výroba probíhá pod dohledem skutečných mistrů, kteří své znalosti dědí z generace na generaci. Kromě samotných nožů v Miyabi vyrábí i příslušenství: dřevěná krájecí prkénka, bloky z bambusového dřeva a brusné kameny či brousky.