Golvlampor

13 items total
Bärbar bordslampa ANI L 49 cm, LED, svart, Blomus BM66070
Bärbar bordslampa ANI L 49 cm, LED, varmgrå, Blomus BM66069
Bärbar bordslampa ANI L 49 cm, LED, vit, Blomus BM66068
Bärbar golvlampa ANI 1,2 m, LED, vit, Blomus
2 636 kr
BM66071
Bärbar golvlampa FAROL 115 cm, LED, Blomus
2 395 kr
BM66129
Bärbar golvlampa FAROL 115 cm, LED, grå, Blomus BM66128
Bärbar golvlampa FAROL, LED, vit, Blomus
2 395 kr
BM66127
Golvlampa ANI 1,2 m, LED, grå, aluminium, Blomus BM66072
Golvlampa ANI 1,2 m, LED, mörkgrå, aluminium, Blomus BM66073
Golvlampa STAGE L 1,3 m, vit, Blomus
4 201 kr
BM66183
Golvlampa STAGE L, 130 cm, LED, mörkgrå, Blomus BM66185

Golvlampor – ett funktionellt och vackert sätt att lysa upp din interiör

Vilka är fördelarna med att använda golvlampor i din interiör?

Golvlampor spelar en avgörande roll i inredningsdesignen genom att ge både funktionell belysning och estetisk förbättring till bostadsutrymmen. Dessa mångsidiga belysningsarmaturer erbjuder flexibiliteten att belysa specifika områden eller skapa omgivande belysning, tillgodose olika behov och stämningar. Golvlampor kan fungera som läslampor bredvid en mysig stol, ge arbetsbelysning över ett skrivbord eller bidra till övergripande rumsbelysning när de placeras strategiskt. Utöver deras funktionella användbarhet har golvlampor också kraften att förvandla atmosfären i ett rum. Med ett brett utbud av stilar, storlekar och mönster tillgängliga blir de en integrerad del av inredningen. En väl vald golvlampa kan fungera som en designfokuspunkt, lägga till vertikalt intresse och komplettera de omgivande möblerna och inredningen. Från minimalistiskt och modernt till utsmyckat och traditionellt, golvlampor bidrar till den övergripande estetiken, texturen och visuella balansen i ett rum, och erbjuder en möjlighet att ingjuta personlig stil och karaktär i rummet.

Vad är lagerbelysning och vilken roll spelar golvlampor i den?

Layered lighting är ett inredningskoncept som innebär att man använder en kombination av olika ljuskällor för att skapa en välbalanserad, funktionell och visuellt tilltalande belysning i ett utrymme. Det handlar om att strategiskt placera och kombinera olika typer av belysning, såsom omgivnings-, arbets- och accentbelysning, för att uppnå olika ljusnivåer som tillgodoser olika behov och stämningar. Golvlampor spelar en viktig roll för att uppnå lagerbelysning på grund av deras mångsidighet och förmåga att bidra till flera lager av belysning:

  • Ambient Lighting: Ambient Lighting ger övergripande belysning till ett rum och skapar en bekväm och inbjudande atmosfär. Golvlampor kan användas som en del av omgivande belysning genom att ge ett mjukt och diffust sken som fyller rummet. Placerade strategiskt i hörn eller mot väggar bidrar golvlampor till den allmänna belysningen utan att vara för hårda.

  • Uppgiftsbelysning: Uppgiftsbelysning är fokuserad belysning som hjälper till med specifika aktiviteter som att läsa, arbeta eller laga mat. Golvlampor med justerbara huvuden eller riktade skärmar kan fungera som effektiva arbetsbelysningslösningar. De placeras bredvid en stol, ett skrivbord eller en arbetsyta och ger riktat ljus som hjälper till vid dessa aktiviteter.

  • Accentbelysning: Accentbelysning framhäver specifika egenskaper, föremål eller arkitektoniska element i ett rum. Golvlampor kan användas som accentbelysning genom att belysa konstverk, skulpturer, växter eller andra dekorativa element. Deras positionering och fokuserade strålar drar uppmärksamheten till dessa funktioner, vilket ger djup och visuellt intresse till utrymmet.

  • Vertikal belysning: Golvlampor bidrar till vertikal belysning, vilket hjälper till att balansera det övergripande ljusschemat genom att lägga till höjd och dimension. Den uppåtriktade glöden från en golvlampa kan komplettera takarmaturer, vägglampetter och andra ljuskällor, vilket skapar en mer dynamisk och skiktad miljö.

  • Dekorativt element: Själva golvlamporna fungerar ofta som dekorativa delar som förhöjer rummets estetik. Deras design, material och nyanser kan lägga till rummets inredning även när de inte används, vilket bidrar till den övergripande atmosfären.

Genom att integrera golvlampor som en del av lagerbelysning kan du skapa en multifunktionell och visuellt tilltalande miljö som tillgodoser olika aktiviteter och förhöjer stämningen i rummet. Kombinationen av golvlampor med andra ljuskällor hjälper till att säkerställa att rummet är väl upplyst, balanserat och inbjudande.

Se till att du också kollar vårt urval av hängen och vägglampor.