Dekorationer för jul

55 items total
Bethlehem BETHLEHEM 37 cm, trä/rostfritt stål, Philippi PHP105039
Blockljus GUIRLANDE 25 cm, rött, Bjørn Wiinblad BJORW53085
Julfigur ANGELO MIRACOLO 9 cm, vit, porslin, Alessi ALAGJ013
Julfigur HAPPY ETERNITY BABY vit, Alessi
1 433 kr
ALAGJ01W
Julgranskula HAMMERSHOI 2019, 330 ml, vit, Kähler KHL693132
Julgransprydnad APE DELL'ORO, bensin, Alessi ALMJ165
Julgransprydnad CIGNO DI PRIMAVERA, vit, Alessi ALMJ1610
Julgransprydnad CUBIK DRAGON, grön, Alessi
253 kr
ALGJ0212
Julgransprydnad CUBIK MOON, blå, Alessi
253 kr
ALGJ028
Julgransprydnad CUBIK PENGUIN, grå, Alessi
253 kr
ALGJ025
Julgransprydnad CUBIK STAR, guld, Alessi
253 kr
ALGJ022
Julgransprydnad CUBIK SUN, guld, Alessi
253 kr
ALGJ027
Julgransprydnad CUBOCCHIO röd, Alessi
253 kr
ALGJ0215
Julgransprydnad CUBOMAGO blå, Alessi
253 kr
ALGJ0210
Up
More products

Juldekorationer – förvandla ditt hem till ett vinterlandskap

Vilka typer av juldekor finns på Kulina?

Termen "juldekoration" hänvisar till en mängd olika prydnadsföremål som används under semesterperioden och specifikt under julsäsongen. På Kulina erbjuder vi specialartiklar för att dekorera hela ditt hem och lysa upp din familjs ögon från kända varumärken som Alessi, Kähler, och Rosendahl .

Vår kollektion av produkter kan inspirera dig, erbjuda dig några intressanta juldekorationsidéer och hjälpa dig att skapa ditt eget distinkta vinterlandskap som hela familjen kan njuta av.

 • Julgransprydnader – en julprydnad är en liten prydnad som hängs på en julgran för dekoration. De finns i en mängd olika former, storlekar och färger och består ofta av glas eller legering. Vissa är konventionella, som klockor, stjärnor och bollar, medan andra är mer unika och kreativa.
 • Julfigurer – Julfigurer är små föremål som används för att pryda hem under hela semesterperioden. De finns i en mängd olika storlekar och former som jultomten, backpiuper, angelo, etc.
 • Ljushållare – kolla vårt urval av ljushållare och välj de som passar bäst till din julinredning

Hur dekorerar du din julgran som ett proffs?

Det finns många sätt att dekorera en julgran. Vissa använder ett tema och färgschema för att skapa ett sofistikerat, elegant träd, medan andra använder ljusa färger och oöverensstämmande dekorationer för att göra ett mer konventionellt träd.

Före allt annat rekommenderar vi att du tänder belysningen så att du kan ta dig tid att placera dem och säkerställa korrekt distribution. Undvik att placera dina lampor i grupper, håll dem så jämnt fördelade som möjligt och dölj ledningarna så mycket du kan.

För det andra, kom ihåg att ditt träd inte behöver se ut på ett specifikt sätt eller vara professionellt dekorerat för att vara glad. Att hitta en stil som passar dig och ditt hus och ger dig intrycket av att julen är nyckeln.

Hur kan du julpynta ditt hem?

Att dekorera ditt hem till jul är ett härligt sätt att omfamna julstämningen och skapa en varm och festlig atmosfär. Här är några idéer som hjälper dig att dekorera ditt hem till jul:

 • Julgran: Julgranen som är mittpunkten i din juldekoration, kan prydas med lampor, prydnadsföremål, girlanger och en trädtoppare. Välj en färgskala som kompletterar ditt hems interiör.

 • Kransar: Häng kransar på ytterdörren och i hela ditt hem. Du kan använda traditionella vintergröna kransar eller vara kreativ med kransar gjorda av andra material som prydnader, tallkottar eller till och med torkad frukt.

 • Girlander och swaggar: Drapera girlanger och swags längs räcken, mantel och fönsterbrädor. Du kan lägga till lampor, ornament eller band för att förstärka deras festliga utseende.

 • Ljus: Sätt älvljus runt ditt hems exteriör, längs staket eller på träd och buskar. Inuti, placera lampor på din julgran, längs hyllor och runt dörröppningar.

 • Strumpor: Häng strumpor vid den öppna spisen eller längs ett särskilt utställningsområde. Anpassa dem för varje familjemedlem.

 • Ljus: Använd ljus i dekorativa hållare för att skapa en varm atmosfär. Tänk på doftljus som framkallar juldofter som kanel, tall eller pepparkakor.

 • Bordsinställningar: Duka ditt matbord med festliga dukar, bordstabletter, servetter och serviser. Använd mittpunkter som semester blomsterarrangemang eller ljus.

 • Manteldekor: Dekorera eldstadsmanteln med girlanger, strumpor och säsongsbetonade dekorationer. Du kan också placera en festlig kontaktpunkt som en krans eller en dekorativ banderoll.

 • Nötknäppare och figuriner: Lägg till nötknäppare, tomtefigurer, snöglober och andra dekorativa julfigurer i din inredning.

 • Utomhusdekor: Glöm inte dina utomhusutrymmen. Häng utomhuslampor, placera uppblåsbara dekorationer och sätt upp belysta renar eller snögubbar på din trädgård.

 • Fönsterdekor: Dekorera fönster med fönster med jultema, kransar eller ljus för att skapa en glad vy från både insidan och utsidan.

 • Veranda eller entré: Placera vintergröna växter i krukväxter, kransar och festliga dörrmattor vid din veranda eller entré för att välkomna gäster.

 • Ornament: Häng ornament från ljuskronor, gardinstänger eller till och med på växtgrenar för att sprida julglädjen i hela ditt hem.

 • Festliga sängkläder: Byt ut vanliga sängkläder mot sängkläder med semestertema för att skapa en mysig atmosfär i sovrummen.

 • Trappdekor: Linda girlander runt trappräcken och lägg till rosetter, ornament eller band för en elegant touch.

 • Gör-det-själv-hantverk: Skapa dina egna juldekorationer med gör-det-själv hantverk som hemgjorda prydnadsföremål, papperssnöflingor och konst med semestertema.

 • Adventskalender: Lägg till en adventskalender, traditionell eller modern, i din inredning för att räkna ner dagarna till jul.

Kom ihåg att nyckeln till framgångsrik juldekoration är att ingjuta din personliga stil och preferenser. Oavsett om du föredrar en klassisk, rustik, modern eller nyckfull look, är målet att skapa en festlig miljö som ger glädje och semesterkänsla till ditt hem.

För att få hela feststämningen kan du även handla andra juldekorationer som julserviser och jultextilier.