Vitlökspressar

7 items total
Vitlökspress CLEANFORCE 20179, grön, Joseph Joseph JS20179
Vitlökspress INGENIO K2072614, svart, Tefal TEFK2072614
Vitlökspress PROFI PLUS L 17,5 cm, WMF
396 kr
WM1871636030
Vitlökspress PROFI PLUS, WMF
529 kr
WM1872916030
Vitlökspress ROCKER, grön, Joseph Joseph
210 kr
JS20062

Vitlökspressar – förberedelse av vitlök underlättas

Vad är en vitlökspress?

En vitlökspress används för att pressa rå vitlök genom små porer för att skapa finhackad vitlök. Om du använder en vitlökspress kan du spara mycket tid istället för att du måste hacka varje vitlöksklyfta försiktigt med en kniv.

Du kan välja bland en mängd högkvalitativa vitlökspressar som finns tillgängliga på vår webbplats från välrenommerade tillverkare som WMF eller Joseph Joseph.

Vilket är det bästa materialet för en vitlökspress?

Det idealiska materialet för vitlökspressar bygger i allmänhet på personligt val och vad du letar efter i en vitlökspress. Följande lista över typiska material för vitlökspressar, tillsammans med några av deras fördelar:

Rostfritt stål: Rostfritt stål är ett föredraget material för vitlökspressar på grund av dess styrka, enkel rengöring och bristen på matreaktion. Den är också rostbeständig och tål maskindisk.

Aluminium: Aluminium reagerar inte med mat, lätt och rostbeständigt. Den kan anodiseras för ökad hållbarhet och är ofta billigare än rostfritt stål.

Plast: Vitlökspressar i plast är lätta och vanligtvis billigare än andra material. De finns i en mängd olika färger och är mycket enkla att rengöra.

Fungerar vitlökspressar verkligen?

Ja, en vitlökspress gör allt jobb åt dig. Den pressar rå vitlök genom små porer för att producera finhackad vitlök. Vitlöksklyftor behöver inte ens skalas innan de krossas i en vitlökspress.

Är det bättre att hacka vitlök eller använda en vitlökspress?

Svaret på denna fråga beror på dina speciella preferenser och den maträtt du förbereder.

När du hackar eller skivar vitlök med en kniv, till exempel kockkniv eller Santoku-kniv, kan du reglera storleken på bitarna och lägga till textur till din rätt, vilket är en fördel . Du kan också förbättra dina knivkunskaper genom att manuellt hacka vitlök också.

Å andra sidan är det snabbare och enklare att använda en vitlökspress (speciellt om du använder mycket vitlök), och det ger en finare färs som kan användas mer enhetligt genom hela receptet. Om du förbereder en sås eller pålägg eller söker en mer dämpad vitlökssmak, kan detta vara otroligt användbart.

Och om du inte gillar doften av vitlök på händerna kan du också kolla in vår kollektion av handluktborttagare för tvål av rostfritt stål.