Tevärmare

8 items total
Tekannavärmare CAST 14 cm, svart, Nicolas Vahé NV159480301
Tekannavärmare CUBO 10 cm, svart, Philippi
301 kr
PHP236003
Tekannavärmare CUBO 30 cm, svart, Philippi
452 kr
PHP236002
Tekannavärmare HUNAN, svart, Bredemeijer
374 kr
BRED157003
Tekannavärmare JANG, svart, gjutjärn, Bredemeijer BREDG005Z
Tekannavärmare MARCEL 17 cm, silver, Philippi PHP135005
Tekannavärmare THEO 15 cm, sand, Stelton
541 kr
SNX6311
Tekannavärmare THEO 15 cm, svart, Stelton
541 kr
SNX631

Tevärmare – en enkel pryl för att hålla ditt te varmt längre

Vad är tevärmare?

En tevärmare är en anordning eller utrustning som håller te eller andra heta vätskor varma under en längre tid. Tevärmare används ofta för att hålla tekannor eller andra varmvattenbehållare varma så att vätskan inuti kan hålla sig varm under längre perioder.

De är väldigt praktiska för tedrickare som vill smutta på sitt te långsamt eller njuta av många koppar te under en lång tid.

Vad är skillnaden mellan en tekannavärmare och en temysig?

Te mysigt och tekannavärmare är två distinkta föremål som används för att hålla teet varmt, även om de fungerar olika.

En tekanna värmare är en värmeanordning som vanligtvis är gjord av metall och håller tekannan varm med hjälp av ett ljus eller annan värmekälla. Tekannan vilar ovanpå varmare, och värmen från ljuset eller annan källa hjälper till att hålla temperaturen på teet i tekannan.

Å andra sidan är en temys ett tygskydd som placeras över en tekanna för att isolera det och hålla teet varmt. The Cozy är normalt gjord av tjockt tyg eller ull och täcker tekannan helt, inklusive pipen och handtaget. Detta hjälper till att fånga värmen i tekannan och hålla teet varmt under en längre tid.

Sammanfattningsvis är en temys ett tygskydd som används för att isolera tekannan och hålla teet varmt, till skillnad från en tekannavärmare som är en uppvärmningsmekanism.

Vilken är den bästa temperaturen för att brygga te?

Den idealiska temperaturen för att dricka te varierar beroende på variationen av te. Generellt sett är ömtåliga gröna och vita teer bäst att brygga vid lägre temperaturer, runt 70-80°C, för att undvika sveda och bitterhet i bladen.

Svart te och örtteer kan å andra sidan bryggas vid högre temperaturer, cirka 90-100°C, för att extrahera teets fulla smak och doft.

Det är lämpligt att använda en termometer eller en vattenkokare med temperaturkontrollinställningar för att få den perfekta temperaturen för ditt te. Om du inte har dessa instrument, låt helt enkelt det uppvärmda vattnet svalna i några sekunder eller minuter innan du häller det över tebladen.

Vilken är den bästa temperaturen för att dricka te?

Efter blötläggning av teet bör du låta det svalna till en behaglig drickstemperatur. I allmänhet är den rekommenderade drickstemperaturen för te mellan 65-80°C eller 149-176°F.

Tänk på att personliga preferenser också spelar en roll, och vissa människor kanske föredrar att deras te är något varmare eller svalare. Det är bäst att experimentera med olika temperaturer och hitta den som fungerar bäst för dig och ditt te.

Om du vill veta mer om att göra och servera te kan du läsa vår shoppingguide om tetillverkning.