Teskedar

11 items total
Kafferörare COSMIC DINER QUASAR, mässing, Seletti SLT10869
Dessertsked MACHINE COLLECTION 16 cm, Seletti SLT10956
Glasssked BIG LOVE 17 CM, Alessi
97 kr
ALAMMI01CU
Kaffesked MINIMALE, matt stål, Zwilling
133 kr
ZW7022830
Kaffesked, porslin, REVOL
37 kr
RV638850
Sockersked DINNER, Zwilling
Outlet
116 kr
ZW07150058
Tesked MAXIME, grå, Blomus
172 kr
BM64128
Tesked MAXIME, varmgrå, Blomus
172 kr
BM64127
Tesked STELLA silver, Blomus
117 kr
BM63826
Tesked STELLA, svart, Blomus
117 kr
BM64197

Teskedar – perfekta redskap för ditt te och kaffe

Vad är en tesked och var kan jag använda den till?

En tesked är en specifik typ av bestick som är avsedd för att konsumera små mängder mat samt för att röra om och mäta små mängder ämnen. Vanligtvis är den större än en dessertsked och mindre än en matsked.

Vanligtvis har en tesked en liten, ytlig skål och ett långt handtag, cirka 11 till 17 cm. Den är vanligen gjord av stål, porslin eller rostfritt stål och finns i en rad olika utföranden och stilar.

Användningen av teskedar i köket och matplatsen är otaliga. De kan användas för att röra om te eller kaffe, mäta socker, kryddor och andra ingredienser för bakning och matlagning, eller servera små portioner yoghurt, glass eller soppa till sig själv.

Teskedar är en nödvändig utrustning i alla kök eller matsalar, och de köps ofta i set eller i matset med andra bestick som bordsknivar, bordsgafflar.

Vilka typer av teskedar finns tillgängliga i Kulina-butiken?

Beroende på användning och design finns många varianter av teskedar tillgängliga på vår hemsida. Här är några typiska teskedsdesigner du kommer att stöta på:

  • Standard tesked: Denna typ av tesked är den mest populära och används för att röra om te eller kaffe samt för att mäta upp små mängder material för bakning och matlagning.
  • Dessertsked: Desserter äts vanligtvis med denna speciella sked. Den har ofta ett långt handtag och en oval eller cirkulär bassäng.
  • Honungsskedar: Det här är små skedar som innehåller en viss mängd honung. De är gjorda för att virvlas till varma drycker som te eller kaffe.
  • Espressosked: Det här är en liten, smal tesked som används för att röra och dricka espresso.
  • Sockersked: En sockersked är en liten tesked som används för att servera och blanda socker. Den har ofta en dekorativ skål.

Vad är skillnaden mellan en matsked och en tesked vid bakning?

En matskedförutom att användas för att äta, servera eller röra, är en populär mätenhet som ofta används för att mäta delar av ingredienser i matlagning och bakning. Det är uppenbarligen större än en tesked och skillnaden mellan deras volym är mer eller mindre tredubbel så om en matsked är 10 g mjöl rymmer teskeden 3, medan en matsked rymmer 15 g vatten eller mjölk, en tesked rymmer 5 g.