Grillning - shoppingrådgivare

Har

du ingen grill eller funderar på att köpa en ny? Osäker på vilken du ska välja, eftersom det finns så många olika typer på marknaden? Vi hjälper dig att hitta den. Oavsett om du planerar att grilla i trädgården, på balkongen, på terrassen eller hemma, hittar du allt du behöver för att göra din grill till en framgång. Tack vare oss kommer du att kunna grilla bättre...

 

Att välja rätt grill innebär först och främst att tänka på vilket bränsle jag vill ha eller kan använda, hur stor grillen ska vara, till vilket pris behöver jag den och vid behov vilken typ av grillning jag föredrar.

Ställ dig själv följande frågor

 • Varför vill jag exakt ha en grill? Köper du den för tillfällig grillning med din familj, eller vill du bli professionell? Vill du grilla hemma eller i trädgården? Du bör noga tänka på, vad grillen är avsedd för.
 • Hur ofta ska jag använda den? Vill du grilla regelbundet eller bara då och då? När du köper din grill är det mycket viktigt att ta hänsyn till den matbelastning, som kommer att vara på den. Det är verkligen inte värt att köpa en grill för 1800 Euro, om du vet att du kommer att använda den en gång om året.
 • Vad är det högsta belopp jag vill betala? Sätt en prisgräns du vill investera i din grill och välj specifika funktioner och utrustning, som du är villig att betala mer för.
 • Hur många brukar jag grilla för? Grillytan är också viktig. Om du gillar att organisera trädgårdsfester för många gäster, kommer du säkert inte köpa samma grill, som till exempel ett gift par som lagar en måltid bara för sig själva.
 • Kommer grillen att vara permanent på ett ställe, eller vill jag resa med den? Grillar du bara på balkongen eller terrassen, eller är grillen ditt favoritsällskap på resor och semester? Om det ska vara mobilt, först och främst, bör du tänka på möjligheten att fälla ut och vika in den, dess vikt men samtidigt också dess hållbarhet.

Tänk sedan på följande frågor

 • Föredrar du en viss typ av bränsle? Olika bränslen kostar olika mycket, fungerar olika osv. Känner du dig säker, när du hanterar gas? Gillar du den romantiska känslan av kol eller föredrar renare matlagning utan flytande aska? Om du funderar på en elektrisk grill - har du ett eluttag tillräckligt nära?
 • Vad har jag för erfarenhet av att grilla? Om du bara grillar på helgdagar, är det inte värt att investera i avancerade modeller. Fundera över dina alternativ och köp en grill, som du kan hantera och kommer att använda.
 • Hur förvarar jag min grill utanför säsongen? Om du tänker lämna det ute över vintern, måste det vara en annan typ, än den som behöver hållas varm och torr.
 • Har jag några speciella önskemål angående dess utseende? Om grillen ska vara en del av huset eller trädgården måste dess stil matcha den.

 

Grillarna klassificeras i första hand efter värmekälla (dvs. typ av "bränsle"). Det bredaste valet är när du väljer en trädgårdsgrill, när du har tillräckligt med utrymme. Du kan välja mellan klassiska kolgrillar, gasgrillar och - om du har en trädgårdselanslutning - elgrillar. Å andra sidan är mindre grillar idealiska för en balkong eller terrass, där klassiska kolgrillar inte rekommenderas. Elgrillen är praktisk och kan användas som trädgårds- eller köksgrill.

Electric grills

Elgrillar

Anslut

bara till uttaget och grilla. På terrassen, på balkongen och hemma. Rökfri och miljövänlig.

Välj din elgrill

Charcoal grills

Kolgrillar

Den verkliga atmosfären av grillning, med heta kol och den unika smaken av kött och fisk som luktar rök.

Välj din kolgrill

Gas grills

Gasgrillar

Snabb uppvärmning, hög effektivitet, användarvänlighet och enkel rengöring. Ger hög komfort även för mindre erfarna användare.

Välj din gasgrill

Fire pit

Eldstad

Möjlighet att grilla och vila med öppen eld. En snygg eldstad är ett vackert komplement till trädgården, som kommer att göra ännu kallare kvällar trevligare.

Välj din eldstad

 

Electric grills

Elgrillar

Allt du behöver,är ett eluttag. Servicen är snabb och säker och rengöringen är enkel. Välj mellan små kompakta grillar,som är lätta att använda inomhus och större modeller för större grupper. Ingen aska eller rök produceras vid matlagning, så grillning kan vara hälsosammare. Elgrillar har också lägst miljöpåverkan. Nackdelen är dock den övergripande njutningen av grillning och bristen på den typiska smaken av grillat kött.

Välj elgrill

 

För- och nackdelar

Fördelar

 • Ekologiskt och hygieniskt att använda - där det inte finns någon brand, inga avgaser och inget avfall. Du slipper rök, svärtade grillar och förkolnade matrester.
 • Enkel att använda – tallrikarna värms lika på alla ställen. Således behöver du inte oroa dig för, om köttet är över elden eller någon annanstans. Det är också ett mycket säkrare alternativ för mindre kvalificerade kockar.
 • Temperaturreglering – de flesta elgrillar informerar ständigt om den aktuella temperaturen, som ställs in specifikt efter dina behov, och reaktionen på förändringar är oftast mycket snabb.

Nackdelar

 • Beroende på elkällan – det är helt enkelt omöjligt att klara sig utan el. Det är bra att ha ett uttag i närheten eller använda en förlängningssladd. Grillen tar vi inte med oss på utflykter i den vilda naturen.
 • Högre pris – inköpspriset och elkostnaden är högre än vid kolgrillar.

 

Kolgrillar

En grillklassiker som många foodies inte kan få nog av. Den värms upp långsammare än en elektrisk grill eller gasgrill, och matlagning och underhåll är de mest krävande. Men för många människor är smaken värd den extra ansträngningen. Du kan också välja mindre modeller som är lätta att ställa på ett bord, även på den minsta balkongen, eller packas i bilen för en picknick.

Välj kolgrill

Charcoal grills

 

För- och nackdelar

Fördelar

 • Smak och atmosfär – många säger att endast kol kan framkalla den typiska smaken av grillat kött.
 • Enkelt underhåll – grillarna består vanligtvis av en eldstad och ett avtagbart galler, så att vi bekvämt kan rengöra och tvätta båda delarna.
 • Lägre pris – inköpspriset för en liten kolgrill är överkomligt. Ganska mycket kol förbrukas dock vid grillning. Om du grillar ofta är det värt att köpa en dyrare grill för en annan typ av bränsle.

Nackdelar

 • Lång förberedelsetid - vissa användare har problem med att tända grillen eller briketterna. Även efter att har tänt den, tar det lite tid för grillen att uppnå önskad temperatur. Kolgrillningsentusiaster anser dock ofta att denna process är en trevlig ritual som helt enkelt åtföljer grillning.
 • Aska och avgaser – kolgrillning är inte en ren affär. Räkna med rök, vindblåst aska och naturligtvis en obehaglig lukt. Vanligtvis stör detta inte deltagarna, bara grannarna.

 

Gas grills

Gasgrillar

Mycket bekväm beredning med snabb och enkel uppvärmning och hög effektivitet. De drivs med propan-butangas, som kan köpas på nästan alla bensinstationer. Lätt att underhålla och rengöra. Ingen rök eller aska bildas vid grillning, och gasgrillar är ofta utrustade med en fettavskiljare för att förhindra att fett läcker ut.

Välj gasgrill

 

För- och nackdelar

Fördelar

 • Snabb tillagning – snabb uppvärmning förkortar tillagningstiden avsevärt. Detta är en fördel inte bara när det gäller tidsbesparingar, utan också när det gäller säkerhet. Om grillen tar lång tid att värma upp står du förmodligen inte vid den hela tiden och tittar på den.
 • Enkel att använda – det är användarvänligheten som gör gasgrillar till de mest populära idag.

Nackdelar

 • Bränsletillgång – Du kan köpa träkol i en affär, medan du behöver gå till en bensinmack för att få en gasflaska. De har också en begränsad användningstid, som behöver övervakas. Den utgångna flaskan måste återlämnas till stationen. Det kan inte bara kastas i soporna.
 • Hantering av gasflaskan – eftersom det är en mycket brandfarlig gas bör särskild försiktighet iakttas vid förvaring.
 • Högre pris - inköpspriset står i proportion till prestandan, så om du faktiskt tänker använda din grill ofta är det definitivt värt investeringen.

 

Fire pit

Eldstad

Letar du efter en effektfull terrass eller trädgårdsdekoration, som kommer att bli hjärtat av sommarkvällar i trädgården? Eldstaden kan vara en sådan plats. En vacker plats där en eld brinner säkert och som också kan användas vid tillagning av kött. Remundi eldstäder är grillar som erbjuder möjligheten att sitta runt ett "bord" med en brasa brinnande i mitten. Eva Solo eller Höfats eldstäder är däremot designelement med öppen eld, som beroende på typ kan användas med grillplanka eller grillgaller.

Välj eldstad

 

Grillning är jättekul men också lärande. Det räcker inte att lägga köttet på grillen och vänta för att se vad som händer. Högkvalitativa resultat tar tid och kräver uppmärksamhet och rätt utrustning. Vilka måste man ha när man grillar?

Fuel

Bränsle

Gol, träspån, bioetanol - alla dessa finns i Kulina.

Välj bränsle

Meat thermometer

Köttermometer

När kommer den att vara klar? Du kan kontrollera med din mobiltelefon. Den trådlösa köttermometern gör grillningen enkel även för nybörjare.

Välj köttermometer

Barbecue apron

Grillförkläde

Det finns ingen grillmästare utan förkläde. Grillning är inte en ren affär och ingen behöver fläckar från droppande fett eller en bränd skjorta, särskilt om de har gäster.

Välj ett förkläde

Steak knives

Stekknivar

Redo? Brinner du för att äta? Och för att allt ska gå som ett urverk, är det bäst att erbjuda dina gäster stekbestick. De sågtandade knivarna och vassa gafflarna är speciellt utformade för grillade måltider.

Välj bestick