Runda kakformar

46 items total
Springform XBAKE 22 cm, blå, stål, Guardini GD10122PBSGNAM
Springform GOLD ELEGANCE 24 cm, brons, stål, Guardini GD70124GEGNAM
Rund kakform 23 cm, röd, silikon, Lékué
352 kr
LKE2412323R01M017
Springform 24 cm, de Buyer
Akce
277 kr –20 %
221 kr
DB484424
Springform XBAKE 28 x 19 cm, blå, stål, Guardini GD13519PBSAPRGNAM
Franska macaron-bakmatta 40 cm, brun, silikon, Lékué LKE0231440M02M067
Trevåningsbakformar 22 cm, Lékué
802 kr
LKE1210400SURM017
Springform XBAKE 20 cm, blå, stål, Guardini GD10120PBSGNAM
Springform XBAKE 26 cm, blå, stål, Guardini GD10126SGPBSGNAM
Springform DELIBAKE J1642874 27 cm, Tefal
285 kr
TEFJ1642874
Springform DELIBAKE J1641274 23 cm, Tefal
169 kr
TEFJ1641274
Franska macarons bakset, brunt, Lékué
505 kr
LKE3000001SURM017
Springform XBAKE 24 cm, blå, stål, Guardini GD10124SGPBSGNAM
Springform XBAKE 26 cm, 2 bottnar, blå, stål, Guardini GD10026SGPBSGNAM
Springform DELIBAKE J1641174 19 cm, Tefal
150 kr
TEFJ1641174
Up
More products

Runda kakformar - varje tårtbakningsentusiasts grundverktyg

Vad kan jag använda en rund kakform till?

Runda kakformar – förmodligen den mest populära typen av bakformar – används ofta för att baka födelsedagstårtor, sockerkakor, ostkakor och alla typer av skiktade och skiktade kakor. Mycket ofta gjorda av aluminium erbjuder de jämnt gräddade kaklager.

Valet av din kakform kan i hög grad påverka resultaten av dina kulinariska experiment och i Kulina erbjuder vi dig högkvalitativa runda kakformar för att hjälpa dig att baka de bästa möjliga kakorna.

Är en springform pålitlig?

En cirkulär kakform med löstagbar botten och sidor kallas en springform. Runda springformar är utmärkta för att förbereda alla typer av cheesecakes (bakade och obakade), och mousser eller tårtor. Om du köper en springform av hög kvalitet behöver du inte oroa dig för att flytande deg kommer ut ur formen och gör en röra i din ugn. Det kommer inte!

Den största fördelen med springformarna är att kakan kan tas ur formen utan att vändas eller lyftas tack vare springformens löstagbara sidor. När du tar ut kakan ur ugnen och när den svalnat kan du helt enkelt öppna det sammankopplade bandet som håller ihop sidorna och ta bort det och lämna kakan kvar på botten. Det gör det mycket enklare att föra över kakan till tårtstället. Glöm inte en tårtserver om du vill servera din cheesecake på ett så elegant sätt som möjligt.

Hur väljer man den bästa storleken på en rund kakform för din tårta?

Ibland är det svårt att avgöra vilken kakform man ska använda. Nedan hittar du vanliga runda bakformsmått och hur mycket smet de klarar av.

Runda kastruller:
6×2 tum (15 x 5 cm) = 4 koppar (960 ml)
8×2 tum (20 x 5 cm) = 6 koppar (1,4l)
9×2 tum (23 x 5 cm) = 8 koppar (1,9l)

Springformar:
9 x 2,5 tum (23 x 6 cm) = 10 koppar (2,4 l)
10 x 2,5 tum (25 x 6 cm) = 12 koppar (2,8 l)

I Kulina hittar du många runda kakformar i en mängd olika storlekar och material samt expanderbara tårtringar från topptillverkare inklusive de Buyer, Kaiser eller Lékué.