Knivblockset CLASSIC, 13 st, med knivslip och sax, svart, Wüsthof

Code: WU9848
Brand: WÜSTHOF
12 612 kr
Lager (1 pcs)

Knivset 13 delar Classic innehåller:

 • 1x Klassisk grönsakskniv, blad 8 cm, Art. nr: WU4000
 • 1x Klassisk grönsakskniv, blad 10 cm, Art. nr: WU406610
 • 1x urbeningskniv Classic, blad 14 cm, Art. nr: WU4602
 • 1x Universalkniv med tandat blad Classic, blad 14 cm, Art. nr: WU4110
 • 1x Klassisk köttyxa, blad 16 cm, Art. nr: 468016
 • 1x Santoku Classic kniv, blad 17 cm, Art. nr: WU4183
 • 1x Klassisk köttkniv, blad 23 cm, Art. nr: WU452223
 • 1x Klassisk kockkniv, blad 20 cm, Art. nr: WU458220
 • 1x Klassisk brödkniv, blad 23 cm, Art. nr: WU415223
 • 1x Klassisk köttgaffel, pinnlängd 16 cm, Art. nr: WU441016
 • 1x Klassisk vässare, längd 23 cm, Art. nr: WU446523
 • 1x kökssax, svart, längd 21 cm, Art. nr: WU5558
 • 1x knivblock av askträ, Art. nr: WU7248

Detailed information

Product detailed description

Klassisk serie

 • Smidda knivar av hög kvalitet tillverkade i Solingen
 • Perfekt balanserad, med unik ergonomi
 • För professionella kockar och köksentusiaster
 • Svart handtag av specialsyntetmaterial
 • Klassiskt utseende med tre nitar, passar bra i handen
 • Bästa tyska legerade stål X50CrMoV15 används
 • Extraordinärt blad som är lätt att underhålla
 • Hårdhet 58 HRC Rockwell skala
 • Speciell datorstyrd PEtec-malningsprocess
 • Precisionsslipning och polering för en perfekt egg
 • Strikt kontinuerlig kvalitetskontroll, bladet kontrolleras med laser
 • Standardformad skärm för ett säkert grepp
 • Smidig övergång mellan skydd och handtag
 • Sömlös hygienisk fastsättning av spenarna
 • Knivar kan diskas i diskmaskin - handdiskning rekommenderas dock
 • Ett brett utbud av produkter som skapats i samarbete med professionella kockar
 • Förlängd garanti mot tillverknings- och materialfel i 15 år
 • Serien har fått den utmärkta NSF-stämpeln för kvalitet och hygien i USA

Classic-serien av kniv ar visar perfekt knivtillverkningskonsten hos varumärket WÜSTHOF. Det är det mest populära sortimentet i varumärkets sortiment WÜSTHOF, och inte bara på grund av dess höga användarkomfort. Det här är klassiska knivar med nitade handtag, vars blad är smidda i ett stycke av legerat rostfritt stål X50CrMoV15. Tack vare användningen av högkvalitativa material och precisionsslipning har de en hög och långvarig skärpa. De mycket funktionella Classic-knivarna är tillverkade med stor omsorg in i minsta detalj. Exakt som förväntat från Solingen knivar. Efter första användningen vill du inte ha någon annan kniv..

Classic-knivhandtaget är tillverkat av slitstarkt syntetmaterial i en typisk design med tre nitar . Handtagen har utformats i enlighet med ergonomiska krav och är avsedda för bekvämt och trötthetsfritt arbete. Högkvalitativa syntetmaterial tål maskindisk, men vi rekommenderar handtvätt för att bibehålla bladets kvalitet, vilket är mer lämpligt för högkvalitativa knivar.

En speciell datorstyrd knivslipningsprocess WÜSTHOF används för att hålla knivarna perfekt vassa. Datorn använder en laser för att mäta bladet och ger roboten den information den behöver för att slipa det perfekt. Datorstödd tillverkning ger knivarna en extremt hög initial skärprestanda (längs hela bladets längd) och en lång livslängd. Bladets kvalitet är hög och, vilket är viktigt, lätt att återställa.

Sist men inte minst måste vi nämna det viktiga NSF-certifikatet som Classic-serien har fått i USA. NSF:s mål är att skydda folkhälsan och miljön. Det certifierar bland annat köksutrustning, inklusive knivar, som inte är skadliga för människors hälsa. Produkten testas också för design, materialsäkerhet och användning. NSF-logotypen hittar du på produkter som är miljövänliga och inte belastar miljön i onödan.

Använda tekniker och material

För tillverkning av WÜSTHOF knivar används högkvalitativt tyskt stål X50CrMoV15, som har cirka 0,5 procent kol och krom, molybden och vanadin som legeringsämnen. Tack vare det tillsatta kromet är det korrosionsbeständigt, vilket är önskvärt för köksknivar.

Precisionsblad formas från stålbandet genom smidning i matrisen. Dessa härdas i 15 minuter vid 1070 °C och kyls sedan snabbt ned till 60 °C på två minuter. Efterföljande härdning (en process där materialet långsamt upphettas till 200 °C under 45 minuter) avlastar bladet från inre spänningar och stabiliserar dess martensitiska struktur. Detta ger klingan den optimala hårdheten på 58° Rockwell och högre seghet.

En speciell knivslipningsprocess WÜSTHOF kallad PEtec (Precision Edge Technology) säkerställer en idealisk skärvinkel. Det är en banbrytande teknik där knivar slipas av robotar som styrs och övervakas av datorer. Fördelen med denna process är den exakta geometrin längs hela bladets längd, den anmärkningsvärda och extremt höga initiala skärförmågan hos kniven, jämförbar med ett rakbladsvass blad, och sist men inte minst den långa livslängden hos bladet.

Det stabila bladet och bladets perfekta geometri ger enastående skärprestanda och exakt kontroll vid skärningen. Den skarpa vinkeln ger ännu bättre skärpa, vilket gör skivandet mer njutbart. Tack vare det kilformade snittet penetrerar kniven maten utan ansträngning.

Standardskyddet är integrerat som en del av bladet i ett stycke stål. Säkerställer korrekt viktfördelning, skyddar fingrarna från att glida på bladet och säkerställer exakt kontroll av kniven.

Det ergonomiska handtaget är tillverkat av ett slitstarkt syntetmaterial som är splitterfritt, slagtåligt och beständigt mot livsmedelssyror. Den tål maskindisk. Skaften är fästa vid skaftet med tre nitar. Den perfekta sammanfogningen av de enskilda delarna förhindrar att avlagringar och bakterier fastnar, så att knivarna uppfyller hygienkraven.

Knivslipning WÜSTHOF

Alla knivar behöver slipas då och då, eftersom de blir slöa efter långvarig användning. Förkromade brynen används för att underhålla och återuppliva bladet, medan slipstenar rekommenderas för slipning av knivar WÜSTHOF. För de mindre erfarna erbjuder vi även slipmaskiner med enklare manövrering. Dra bara kniven försiktigt genom slipspåret några gånger så är bladet återställt.

Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG grundades redan 1814 i Solingen och under de 200 år som företaget har funnits har sju generationer av familjen Wüsthof varit ansvariga. Här finns några av världens mest avancerade och högautomatiserade tillverkningsprocesser. Vid tillverkningen av knivar i nästan 40 steg används t.ex. 100 robotar.

Knivmärken WÜSTHOF säljs nu i mer än 80 länder runt om i världen. Användningen av avancerade material och modern datorstyrd teknik gör dem bekväma att använda och tillaga mat. En kulinarisk njutning i sig.

Additional parameters

Category: Knivsets
Weight: 6.32 kg
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Samling: WÜSTHOF Classic
Färg: Svart
Styck i ett set: 13 st.
Produkttyp: Knivset

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

✓ Německá rodinná společnost vyrábějící celosvětově oblíbené nože
 Ostré čepele ze špičkové nerezové nožířské oceli
✓ Broušení řízené a kontrolované počítačem
Kuchařské, univerzální, speciální, japonské a Santoku...

109154

Domovem německé rodinné společnosti Wüsthof je Solingen, město s mnohaletou nožířskou tradicí. Značka zde vyrábí od roku 1814 pomocníky pro krájení té nejvyšší kvality. V jejím širokém sortimentu naleznete nože pro každý kulinářský úkon a také další vybavení do kuchyně.

WÜSTHOF je německá rodinná firma, která již po sedm generací vyrábí s nadstandartní péčí nože proslulé po celém světě. Jejich čepele jsou kovány ze špičkové, nerezové, nožířské oceli. Nože WÜSTHOF vynikají skvělými užitnými vlastnostmi a zaujmou kvalitním zpracováním. Vysoký komfort při jejich použití je dán ergonomicky tvarovanými rukojeťmi a perfektním slícováním jednotlivých částí, které zabraňuje zachycování nečistot. Produkty této značky tak splňují i náročné hygienické normy. Tajemství perfektní ostrosti a dlouhé životnosti nožů WÜSTHOF spočívá ve speciálním procesu broušení řízeném a kontrolovaném počítačem. I to je jeden z důvodů, proč jsou dnes oblíbeny profesionálními šéfkuchaři i nadšenými amatéry ve více než 80 zemích.