Handdukar

7 items total
Badlakan CARO 50 x 100 cm, svart, Blomus
350 kr
BM66308
Badlakan CARO 50 x 100 cm, vit, Blomus
350 kr
BM66305
Handduk CARO 30 x 30 cm, gräddvit, Blomus
215 kr
BM69006
Handduk CARO 30 x 30 cm, gråsvart, Blomus
Outlet
215 kr
BM69005
Handduk CARO 30 x 30 cm, taupe, Blomus
Outlet
215 kr
BM69007
Handduk PROMENADE 50 x 100 cm, blå, Hübsch HU61208
Handduk PROMENADE 50 x 100 cm, grön, Hübsch HU61410

Handdukar – lägg till en touch av lyx till ditt badrum

Vad är handdukar?

Handdukar är ett litet men viktigt föremål som används i badrummet eller köket. Dessa handdukar finns i en mängd olika storlekar och utföranden och är avsedda att användas för att torka händerna efter att du har tvättat dem. En handduk är avgörande för att hålla händerna rena och torra, samt för att begränsa överföringen av sjukdomar och bakterier. Vid Kulina har vi noggrant valt ut de bästa av dessa handdukar från välrenommerade tillverkare som Blomus och Hübsch .

Hur tar jag hand om mina handdukar?

Oavsett om du har en familj eller bor ensam, är det avgörande att ta hand om dina handdukar. Även om du kanske har för vana att tvätta dina badlakan en gång i veckan eller två, kanske du glömmer att tvätta dina handdukar ofta, vilket kan få dem att gradvis förlora sin fluffiga mjukhet och fräschör.

För att undvika oönskad lukt eller bakterieuppbyggnad på dina handdukar rekommenderas det att du tvättar dem ofta, helst en gång i veckan eller ofta. Det beror på antalet medlemmar i familjen. Tänk på att du bara bör använda milt tvättmedel när du tvättar eftersom användning av starkare kemikalier som blekmedel eller sköljmedel kan göra att fibrerna minskar i deras uppsugningsförmåga.

Vilket är det bästa materialet för en handduk?

Att identifiera högkvalitativa handdukar kräver att man överväger flera faktorer, inklusive storlek, färg och framför allt material och fiberdensitet. Även om en mängd olika material används för att tillverka handdukar, anses bomull vanligtvis ha den bästa kvaliteten på grund av dess mjukhet, absorberande förmåga och hållbarhet.

Bomull är ett naturligt smidigt tyg som är snällt och skönt mot huden vilket gör det perfekt att använda som handduk. De är också motståndskraftiga mot upprepad tvätt och torkning utan att förlora sin kvalitet. Bomullshanddukar är också ganska absorberande, så fukt från dina händer kan snabbt absorberas av den. Detta gör den perfekt att använda som handduk eftersom den effektivt torkar dina händer och stoppar spridningen av bakterier.

För andra handdukar, se vår samling av badlakan och badmattor.