Maximalt bevarande av smak och näringsämnen - det är anledningen till att professionella kockar älskar sous-vide och idag hittar denna teknik mer och mer plats även i hemmaköken. I vakuum kan du enkelt tillaga känsliga och ofta dyra råvaror, som till exempel fisk, men även de helt vanliga, det vill säga kött och grönsaker, och det precis som de ska vara - saftiga, möra och fulla av smak.
Innan du börjar experimentera ger vi dig råd om vad du ska fokusera på när du väljer tillbehör för sous-vide och lägger även till några tips om hur du bäst använder denna metod.
Vad är egentligen sous-vide?
Sous-vide betyder i översättning "i vakuum" och är långsam tillagning i vattenbad. Den är inställd på en exakt temperatur, till exempel 54 °C för en medium rare steak – och den temperaturen håller apparaten konstant under hela tillagningen. Ingredienserna vakuumpackas i en påse innan, vilket hjälper till att bevara deras naturliga saftighet och smak.
Resultatet? Kött som bokstavligen faller isär under gaffeln. Grönsaker som smakar som från trädgården. Och allt detta utan att ständigt behöva hålla koll på spisen.
Vem passar sous-vide för?
Sous-vide är perfekt för alla som:- längtar efter rätter fulla av smak och näring,
- vill ha ett resultat som är lika perfekt varje gång – oavsett om det gäller delikat lax, rosa stek eller mört kycklingkött,
- gillar att tillaga delikata råvaror och vill vara säker på att få en fantastisk rätt.





