Askfat

2 items total
Askfat MARY, Blomus
Askfat MARY, Blomus
Lager (2 pcs)
540 kr
BM68250
Askfat PATTY, Blomus
Askfat PATTY, Blomus
Lager (27 pcs)
295 kr
BM68236

Askfat – ett bekvämt och säkert sätt att njuta av din cigarr

Vad är ett askfat och vad används det till?

Ett askfat är en behållare som används för att hålla aska och cigarett- eller cigarrfimpar. Askkoppar är vanligtvis gjorda av värmebeständiga material, såsom glas, metall eller keramik, och finns i en mängd olika former och storlekar.

Askkoppar finns vanligtvis i områden där rökning är tillåten, såsom uteplatser, barer och röklounger. De kan också användas i privata hem av personer som röker eller tar emot gäster som röker.

Under de senaste åren, eftersom rökning har blivit mindre populärt, är askkoppar mindre vanligt förekommande i offentliga utrymmen och har blivit mer av ett samlarobjekt eller en nyhet. Vissa människor använder askfat för rökfria ändamål, som att hålla mynt, smycken eller andra småsaker.

Historien om en askkopp

Askkoppar har använts i århundraden och går tillbaka till antiken då människor samlade aska och slängde den i speciella behållare. På 1800-talet, när rökning blev mer populärt, blev askkoppar vanligare och började tillverkas i olika former och storlekar.

I början av 1900-talet blev askkoppar ett populärt prydnadsföremål, med många olika mönster och material som användes, inklusive glas, metall och porslin. Askfat dekorerades ofta med intrikata mönster, logotyper och mönster, och många gjordes av kända konstnärer och designers.

Under mitten av 1900-talet var rökning mycket populärt, och askkoppar blev ett allmänt förekommande föremål i hem, kontor och offentliga utrymmen. Många hotell, restauranger och flygbolag tillhandahöll till och med askkoppar som en del av sin tjänst.

Men under senare hälften av 1900-talet, i takt med att rökningens negativa hälsoeffekter blev mer allmänt kända, började attityderna till rökning att förändras, och askkopparna började minska i popularitet. Många offentliga utrymmen och företag började förbjuda rökning helt och hållet, och askkoppar blev mindre vanliga även i privata hem.

Idag används askkoppar fortfarande av rökare och kan hittas i vissa offentliga utrymmen, men de är inte längre lika vanliga eller så populära som de en gång var.

När och var behöver jag en askkopp?

Varje plats där rökning är tillåten kräver vanligtvis en askkopp, såsom:

  • Hem: En askkopp är ett behov om antingen du eller dina vänner röker. Du kan välja att ha en askfat på terrassen eller balkongen, i ett avgränsat rökområde eller i specifika rum där rökning är tillåten.
  • Utomhusplatser: Du måste ha en askfat om du har en uteplats, balkong eller andra uteplatser där rökning är tillåten. För att tåla exponering för väder och vind bör askkoppar utomhus vara tåliga och väderbeständiga.
  • Restauranger och barer: Restauranger och barer har ofta särskilda rökområden med askkoppar. I vissa anläggningar kan kunder bli tvungna att uteslutande röka på angivna platser.

Sammanfattningsvis krävs en askkopp på varje plats där rökning tillåts för att hålla ordning på miljön och minska brandrisken.

Är en askkopp en bra presentidé "till honom"?

Det beror på personens gillar och beteenden. En askkopp kan vara en välgörande och hänsynsfull gåva om personen röker och gör det regelbundet hemma eller utanför. Men om någon inte röker eller har gett upp kanske en askkopp inte är rätt present. Rökning är ett personligt val, därför kan även välmenande gåvor som är knutna till rökning förolämpa vissa mottagare.

I allmänhet, när du väljer en present, är det nödvändigt att ta hänsyn till mottagarens intressen och preferenser. Det är alltid en bra idé att fråga mottagaren direkt om du är osäker eller att välja en mer neutral present. Som ett mer neutralt val för honom kan du gå igenom vårt urval av moderna spel eller praktiska kontorstillbehör.