Universella stekpannor
Product sorting
List of products
Listing controls
Stekpannor â Vilka stekpannor Ă€r bĂ€st att anvĂ€nda?
Stekpannor Àr ett mÄste i varje kök. De vanligaste typerna av stekpannor Àr aluminiumpannor, rostfria stekpannor, kopparpannor och gjutjÀrnspannor. Varje material har sina egna egenskaper och fördelar, som du kan lÀsa om nedan eller i vÄr fullstÀndiga guide om stekpannor hÀr.
Vilka Àr de bÀsta stekpannorna och för vilken typ av matlagning passar de?
- Rostfria stekpannor: lÀmpliga för nÀstan alla typer av rÄvaror som du vill steka, bryna eller grilla. De Àr i princip oförstörbara och materialet erbjuder utmÀrkt vÀrmefördelning.
- Aluminiumpannor Àr bÀst för att steka enstaka portioner kött, biffar, hamburgare eller att steka Àgg. Aluminiumpannor Àr lÀtta och leder vÀrme mycket bra, men tÀnk pÄ att de inte hÄller vÀrmen sÄ bra. NÀr du lÀgger mat i en varm panna kommer temperaturen dÀrför att variera.
- GjutjÀrnspannor Àr bÀst för stekar, men Àven för att steka och bryna olika typer av rÀtter. Kom dock ihÄg att inte anvÀnda dem för mat som tomater och andra syrliga ingredienser, kÀnslig fisk, Àgg eller klibbiga desserter.
- Kopparpannor vÀrms upp och svalnar snabbt, de Àr vackra och en fantastisk dekoration för alla kök. De Àr idealiska för matlagning som krÀver konstant vÀrme och exakt temperaturkontroll (för fisk, sÄser eller sötsaker som karamell), men bör inte anvÀndas med syrliga ingredienser som citronsaft, vin eller tomater.
Att köpa rÀtt panna beror ocksÄ pÄ vad du oftast steker, vilken typ av spis du har och hur mÄnga personer du oftast lagar mat till. Du kan ocksÄ ta en titt pÄ vÄrt urval av wokpannor och grillpannor.
Ăr stekpannor med non-stick belĂ€ggning bra att steka i och varför avskyr professionella kockar dem?
Non-stick pannor Àr vÀldigt praktiska och enkla att anvÀnda, och mÄnga gillar att anvÀnda dem för olika matlagningsuppgifter, inklusive stekning, bryning eller sjudning. Du mÄste dock veta att de vanligtvis Àr vÀldigt ömtÄliga och det Àr lÀtt att förstöra deras non-stick-belÀggning genom att anvÀnda fel köksredskap eller för starka slipande kemikalier. Det Àr dÀrför professionella kockar inte anvÀnder dem i professionella kök eller pÄ restauranger, dÀr pannor anvÀnds konstant.
Högkvalitativa non-stick pannor Àr ÀndÄ fantastiska verktyg för hemmabruk, och kombinationen av rostfritt stÄl och non-stick-funktioner Àr idealisk för alla typer av hemmakockar, inklusive nybörjare. AnvÀnd dina non-stick pannor, sÀrskilt till ÀggrÀtter, grönsaker, fÄgel och delikat fisk.
Hur ofta bör du byta ut non-stick pannor?
Enligt vissa allmÀnna riktlinjer bör du byta ut dem ungefÀr vart femte Är, men dÄ och dÄ mÄste du titta pÄ din panna, och om du mÀrker att den Àr deformerad, repad eller har Àndrat fÀrg, bör du sluta anvÀnda den omedelbart.
Vilka pannor Àr bÀst?
Hos Kulina hittar du ett brett utbud av pÄlitliga stekpannor av hög kvalitet frÄn kÀnda tillverkare som Zwilling, Fissler, Woll eller WMF. Valet beror pÄ vilket material du föredrar och hur mycket pengar du Àr villig att investera i din stekpanna. VÀlj Tefal om du letar efter en prisvÀrd non-stick stekpanna, eller satsa pÄ de Buyer om du har rÄd med en premiumstekpanna frÄn en legendarisk fransk tillverkare.
Hur tar du hand om dina stekpannor?
Varje material har sina egna specifika egenskaper och krÀver dÀrför individuell skötsel:
- AnvÀnd endast redskap av silikon pÄ non-stick stekpannor.
- Diska alltid dina stekpannor för hand, anvÀnd inte starka rengöringsmedel eller skrubborstar.
- Torka dina stekpannor omedelbart efter diskning.
- Undvik stora temperaturförÀndringar (lÀgg aldrig en het stekpanna under kallt vatten).
- Försök att undvika sura livsmedel och matlagningssprayer.
- Efter torkning, smörj in stekpannan med ett tunt lager olja.
- Förvara stekpannorna pÄ rÀtt sÀtt.