Servietter

26 items total
Servetthållare, trä, Continenta
165 kr
CONT3069
Tygservett HAY, set i 4 delar, 36 x 36 cm, Foonka FOTM3636H
Tygservett LINEO 42 x 42 cm, brungrön, linne, Blomus BM63726
Tygservett LINEO 42 x 42 cm, ljusgrå, linne, Blomus BM63730
Tygservett LINEO 42 x 42 cm, mörkgrå, linne, Blomus BM63727
Up
More products

Servetter – en elegant bordsaccessoar

Vad är servetter?

Servetter är rektangulära eller fyrkantiga bitar av tyg eller papper som används för att rengöra mun och händer när man äter. De är nödvändiga föremål i matsalen och placeras ofta nära tallriken eller i knät.

För att tillgodose olika scenarier och individuella smaker tillhandahåller vi ett brett urval av material, storlekar, färger och design för servetter på vår webbplats. Dessa servetter valdes ut bland de bästa produkterna från toppföretag, inklusive Bitz, Blomusoch Foonka. Och om du letar efter servetter för att fullända utseendet på ditt julbord, se till att du kollar in våra jultextilier.

Servetter används inte bara av praktiska skäl utan också för att förbättra matupplevelsen och ge en touch av elegans till dukningen.

Hur viker man en servett?

Det finns många sätt att vika en servett beroende på tillfälle och dina personliga preferenser. Här är ett enkelt sätt att vika en enkel servett:

 1. Lägg servetten platt på ett bord framför dig, med höger sida nedåt.

 2. Vik servetten på mitten diagonalt och för ned det övre hörnet till det nedre hörnet för att bilda en triangel.

 3. Ta triangelns vänstra hörn och vik upp den mot den översta punkten, så att spetsen i det vänstra hörnet är i linje med triangelns översta punkt.

 4. Upprepa steg 3 med triangelns högra hörn, vik upp den mot den översta punkten för att bilda en mindre triangel.

 5. Vänd på servetten och vik de två hörnen mot servettens mitt, så att de möts på mitten.

 6. Vänd på servetten igen och vik den på mitten uppifrån och ned, så att de vikta kanterna ligger längst ner.

 7. Ställ upp servetten på den vikta kanten och forma den efter önskemål.

Det här är bara ett exempel på hur man viker en servett, och det finns många andra kreativa sätt att vika servetter beroende på tillfälle och din personliga stil.

Och om du inte känner för att vika servetten på egen hand kan du också använda en servettring för att göra det snabbt och lägga den på tallriken på ett mycket raffinerat sätt.

Vilka typer av servetter finns tillgängliga på Kulina?

Servetter finns i en mängd olika stilar och material. Typiska sorter av servetter inkluderar:

 • Bomullsservetter: Servetter gjorda av bomull är ganska vanliga eftersom de är starka, absorberande och lätta att ta hand om. Bomullsservetter är ett flexibelt alternativ för både informella och formella tillfällen eftersom de finns i en mängd olika färger, mönster och storlekar.
 • Pappersservetter: Pappersservetter är bekväma och engångsservetter, vilket gör dem perfekta för användning vid utomhusevenemang eller tillfälliga evenemang. De är enkla att matcha med vilket tema eller inredning som helst eftersom de finns i en mängd olika färger, stilar och storlekar.

Varför är det viktigt att använda servetter?

Servetter är en avgörande del av matupplevelsen eftersom de erbjuder både praktiska och estetiska fördelar. Några av fördelarna är:

 • Hygien: Att upprätthålla personlig hygien och förhindra överföring av bakterier och bakterier görs enklare genom att använda servetter för att torka bort mat och vätska från ansikte och händer.
 • Etikett: Servetter är en viktig del av bordsetiketten, som används för att indikera början och slutet av en måltid och för att indikera när en person tillfälligt vill lämna bordet.
 • Dekor: Du kan använda servetter som ett dekorativt element för att förbättra utseendet på en dukning genom att lägga till färg, struktur och stil.
 • Skydd: Under en måltid används servetter för att skydda plaggen från spill och fläckar.

Om du gillar när ditt bord ser elegant ut kan du också kolla vårt urval av dukar, bordslöpareoch bordstabletter.