Serviettringar

3 items total

Servettringar – lägg till en touch av elegans till din matupplevelse

Vad är syftet med servettringar?

Servettringar är små dekorativa och praktiska föremål som används för att duka ett bord för att hålla vikta servetter på plats. Med sitt breda utbud av former och design kan de även lägga till ett dekorativt element till en dukning.

Men de kan också användas i mindre formella evenemang för att ge bordet en känsla av elegans. Servettringar används ofta i formella eller semi-formella matmiljöer, till exempel under bröllop eller dyra middagsfester.

I Kulina har vi noggrant valt ut våra serviettringar från ledande tillverkare som Bitz och Philippi.

Hur stylar jag en servett med en ring?

Ett enkelt sätt att ge din dukning lite klass och förfining är att styla en servett med en servettring. Här är några riktlinjer för att applicera en ring på en servett:

  • Välj en servettring. Välj en ring som matchar hela din dukning bland de många olika stilar och material som finns.
  • Vik servetten. En servett kan vikas på en mängd olika sätt, men en enkel och klassisk vikning är att vika den på mitten diagonalt för att bilda en triangel, sedan på mitten igen för att bilda en mindre triangel.
  • Skjut in servetten i servettringen. Servetten ska sättas in i serviettringen med de vikta kanterna uppåt medan den hålls i detta läge.
  • Placera om servetten. När servetten är på ringen, gör nödvändiga justeringar av vecken och kanterna för att ge den ett snyggt och tilltalande utseende.
  • Servetter bör placeras på bordet. Antingen på tallriken eller till vänster om gafflarna kan servetten läggas på dukningen.

Varför är det viktigt att använda servetter?

Servetter är en avgörande del av matupplevelsen eftersom de erbjuder både praktiska och estetiska fördelar. Några av fördelarna är:

  • Hygien: Att upprätthålla personlig hygien och förhindra överföring av bakterier och bakterier görs enklare genom att använda servetter för att torka bort mat och vätska från ansikte och händer.
  • Etikett: Servetter är en viktig del av bordsetiketten, som används för att indikera början och slutet av en måltid och för att indikera när en person tillfälligt vill lämna bordet.
  • Dekor: Du kan använda servetter som ett dekorativt element för att förbättra utseendet på en dukning genom att lägga till färg, struktur och stil.
  • Skydd: Under en måltid används servetter för att skydda plaggen från spill och fläckar.

Om du gillar när ditt bord ser elegant ut kan du också kolla vårt urval av dukar, bordslöpareoch bordstabletter.