Har du inte tid att stå vid spisen i timmar? Då är elektriska grytor skapade just för dig. Fritöser, riskokare, multifunktionella grytor, sous-vide och andra är hjälpmedel som klarar av att laga mat, sjuda, baka eller värma, utan att du behöver röra om eller kontrollera något under processen. Det är bara att ställa in programmet och ägna dig åt något annat (arbete, barn eller kanske bara lata dig) och sedan bara hämta det perfekta resultatet.
Vi visar dig vilka typer av elektriska grytor som finns, för vem de är lämpliga och vad du ska välja efter.
Elektriska grytor lagar i princip maten själva, eller snarare utför de en beundransvärd del av arbetet åt dig. Du tar hand om ingredienserna, programinställningarna och sedan... väntar du. Vilket kan vara en vinst - eller tråkigt. Det beror på hur du närmar dig matlagningen.
Vad du kan förvänta dig:
- jämn temperatur och exakt tillagning,
- möjlighet att koka, steka, baka, värma, ibland även fritera eller göra yoghurt
- tids- och energibesparing
Vad du inte kan förvänta dig:
- kulinarisk extas från att röra om såsen
- utrymmesbesparing - vissa modeller är mycket stora
- Mirakel utan att läsa bruksanvisningen









