3 items total

Påsk – ännu en helgdag att fira

Vad är påsk?

Ett av de viktigaste tillfällena för att fira i den kristna religionen är påsken, som hedrar Jesu Kristi uppståndelse. Iakttagandet av denna semesterperiod är dock inte förbjuden för anhängare av andra religioner eftersom det oftast är en allmän helgdag i de flesta länder.

En av de aktuella främsta höjdpunkterna som drar samman familjer och vänner är att sätta stämningen för påsk. Med tanke på betydelsen av detta ögonblick har vi på Kulina noggrant valt produkter från kända tillverkare som Kähler och Holmegaard för att skapa viktiga kategorier av påskvaror.

  • Påskdekorationer

Påskdekorationer är föremål som används för att pryda hus, kyrkor och andra platser under påsksäsongen. Jesu Kristi uppståndelse, som är ett av påskens huvudteman i kristen tro, symboliseras vanligtvis av dem.

  • Påsk servis

Påskservis syftar på de olika föremål och dekorationer som används för att duka ett festligt bord för påskfirandet. På Kulina, vår set i påskservisen inkluderar en bonbonniere, äggkopp, miniatyrvas, platt tallrik och andra tillbehör som är speciellt designade eller tema för påskhelgen.

Hur kan jag göra min påsklov trevlig?

Under din påsksemester kan du överväga att ta en resa till en plats du väljer eller delta i utomhusaktiviteter som cykling, vandring eller picknick för att få ut det mesta av det härliga vårvädret under din påsklov. Att delta i regionala påskevenemang, såsom parader eller festivaler, kan också erbjuda speciella och oförglömliga upplevelser.

Den glada stämningen kan också ökas genom att planera eller delta i en påskäggsjakt, göra hantverk och gör-det-själv-projekt med påsktema och spendera kvalitetstid med familj och vänner. Glöm inte att ta dig tid under hela din resa för vila och avkoppling, oavsett om det är genom läsning, meditation eller njut av spatjänster.

För att designa en påskhelg som gör dig glad och nöjd, kom ihåg att anpassa dina aktiviteter efter dina intressen och nuvarande omständigheter.

Finns det speciella dekorationer till påsk?

Ingen semester har någonsin börjat utan dekorationer! Till påsk innebär detta en uppsjö av handmålade ägg, bedårande påskkorgar laddade med läcker choklad och bordsdekorationer med kaniner.

Du kan också kolla in våra elektriska äggkokare för att göra perfekta ägg till påskfrukosten (men inte bara!).