Vinkaraff PISA 1 l, Spiegelau

Code: SP7930057
Outlet
Brand: Spiegelau
1 505 kr
Lager (2 pcs)

Vem känner inte till det lutande tornet i Pisa? Detta världsberömda historiska monument i vit marmor har stått lutat mot vägkanten i den toskanska staden Pisa i många århundraden. Dess "ofullkomlighet" inspirerar konstnärer och väcker uppmärksamhet än i dag. Även om tornet har en farlig lutning är det helt stabilt och funktionellt och du behöver inte vara rädd för att klättra upp till dess gallerier.

Detailed information

Product detailed description

Vem känner inte till det lutande tornet i Pisa? Detta världsberömda historiska monument i vit marmor har stått lutat mot vägkanten i den toskanska staden Pisa i många århundraden. Dess "ofullkomlighet" inspirerar konstnärer och väcker uppmärksamhet än i dag. Även om tornet har en farlig lutning är det helt stabilt och funktionellt och du behöver inte vara rädd för att klättra upp till dess gallerier.

En av Italiens mest kända symboler inspirerade formgivarna på de bayerska glasbruken Spiegelau för utformningen av Pisa-karaffen. Liksom den italienska marmorfronten lutar kristallkaraffen åt sidan på ett sådant sätt att man oroar sig för om den ska välta. Men oroa dig inte: den är perfekt balanserad och stabil. Den lutande kannans design accentueras av en spektakulärt lutande hals, som gör det enkelt att hälla upp och servera vin utan risk för spill. Hanteringen av karaffen är också enkel och bekväm tack vare det stora örat.

Provocera och låt dina medgäster undra om karaffen, precis som sin italienska förebild, kommer att välta eller inte. Sedan är det bara att njuta av vinet tillsammans, som har luftats vackert i karaffen och frigjort alla aromer och bouquet.

 • Karaff/vin karaff 1000 ml
 • Design inspirerad av det lutande tornet i Pisa
 • Balanserad form, karaffen är absolut stabil
 • Ger vinet tillräckligt med utrymme för kontakt med syre
 • Expanderande, sluttande kant för enkel hällning/spillning
 • Stort handtag för enkel och säker hantering
 • Kan även användas som en elegant karaff för vatten och andra drycker
 • Mousserande, klart kristallglas
 • Ökad motståndskraft mot brott
 • 100% diskmaskinssäker
 • Miljövänlig

Observera: För bästa dekanteringsresultat, häll inte mer än 500 ml vin i behållaren!

Dekanteringen innebär att vinet överförs från en behållare, t.ex. originalflaskan, till en annan behållare, t.ex. en karaff eller kanna. Dekantering kan utföras inte bara för röda viner utan även för vita viner. Trots uppfattningen att dekantering endast är lämpligt för mogna röda viner, som vanligtvis kännetecknas av sediment i botten av flaskan, är det också viktigt för unga viner - för den så kallade inandningen.

Vid dekantering får vinet mer kontakt med syre, vilket framhäver de olika smaklagren och aromerna och gör vinet mer delikat. I karaffen kommer vinet också att framhäva sina visuella egenskaper på ett vackert sätt och du kan njuta av det med alla dina sinnen. Dekantera vinet ca 15 minuter före servering.

Glasbruket Spiegelau erbjuder ett brett utbud av karaffer, kannor och karaffer. De som älskar sober och ren design, de som experimenterar och letar efter djärva och nya föremål och de som är traditionella och uppskattar klassiker, handgjorda tryck och hantverksskicklighet kommer att hitta sina egna favoriter.

Det tyska varumärket Spiegelau med nästan 500 års tradition inom kristallbearbetning erbjuder ett brett sortiment av vinglas, provningsglas, specialglas för specifika typer av spritdrycker eller glas för läskedrycker för daglig användning. Den är dock särskilt känd för sina unika ölglas. I sortimentet ingår även en rad olika karaffer, kannor och karaffer.

Den förstklassiga kvaliteten på Spiegelau glasögon garanteras av en kombination av tillverkningsprocesser och tekniskt kunnande. Glasen är också extremt hållbara: ett oberoende laboratorium garanterar att de även efter 1 500 cykler i diskmaskinen förblir fria från repor och skador och inte förlorar sin glans.

Bakom glasögonens långa livslängd och motståndskraft mot brott döljer sig till stor del den s.k. Processen för platinaglas. Under tillverkningsprocessen passerar det smälta glaset genom pläterade rör för att avlägsna eventuella föroreningar och ojämnheter. Resultatet av denna relativt dyra teknik är ett glas som på ett anmärkningsvärt sätt kombinerar elegans, funktionalitet och hållbarhet.

Alla Spiegelau glas är tillverkade av blyfri kristall med en speciell sammansättning som garanterar lång hållbarhet, tålighet mot diskmaskin och mot att gå sönder, och även större briljans jämfört med glas tillverkade av billigare glasvarianter.

Additional parameters

Category: Vinkaraffer
Weight: 0.82 kg
Margin: D
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Produkttyp: Dekanterare

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Tradiční práce bavorských sklářů ve spojení s moderními technologiemi
✓ Bezolovnatý křišťál se speciálním složením
✓ Platinum Glass proces - dlouhá životnost bez poškrábání a ztráty lesku 
Specificky tvarované sklenice na víno, pivo, barové sklo a další

109152

Spiegelau – The Class of Glass. Tradice značky Spiegelau, která proslula svými produkty z křišťálového skla pro každodenní i slavnostní využití, trvá téměř 500 let. Od výroby zrcadel na královský dvůr po současnou produkci stylových, a zároveň odolných sklenic. Zkrátka pět století řemeslné práce bavorských sklářů ve spojení s nejnovějšími technologiemi.

První zmínky o sklárně v německém Spiegelau se datují do roku 1521. Počátkem 20. století byla sklárna modernizována a v roce 1926 dostává od svého majitele Fritze Pretzfeldera současný název: Kristallglasfabrik Spiegelau GmbH. Křišťálové produkty z její dílny jsou do dnešních dnů specifické nejen kvalitním zpracováním, ale také vysokou odolností. Nezávislá laboratoř garantuje, že i po 1 500 cyklech v myčce na nádobí zůstávají sklenice bez škrábanců a poškození a neztrácí lesk. Za dlouhou životností a odolností se skrývá tzv. Platinum Glass proces – všechny produkty jsou vyráběny z bezolovnatého křišťálu se speciálním složením. Portfolio značky zahrnuje pestrou paletu specificky tvarovaných sklenic na víno a celou řadu dalších alkoholických a nealkoholických nápojů, včetně barového skla a sklenic degustačních. Kromě toho se Spiegelau proslavila svými sklenicemi na pivo, tvarovanými pro potřeby jednotlivých pivních stylů.