Smörfat

10 items total
Smörfat BASIC S, rostfritt stål, Blomus
577 kr
BM63637
Smörfat RIO 17,5 cm, grå natur, plast, Koziol KOZ7619701
Smörfat RIO 17,5 cm, korall, Koziol
96 kr
KOZ7619704
Smörfat RIO 17,5 cm, naturlig bladgrön, plast, Koziol KOZ7619703
Smörform 12 x 10 cm, vit, keramik, Continenta CONT3926
Smörform 9,5 x 7 cm, keramik, Continenta
201 kr
CONT3925
Smörform BASIC M, Blomus
736 kr
BM63638
Smörform LEGIO NOVA, Eva Solo
362 kr
ES886263
Smörform SHIP SHAPE, svart, Alessi
337 kr
ALASG13B
Smörform WAGENFELD, WMF
376 kr –26 %
276 kr
WM0609559990

Smörrätter – håller ditt smör fräscht

Vad är smörrätter?

Serviser som kallas "smörrätter" används för att servera och lagra smör. De har vanligtvis en lagringskapacitet för en pinne eller ett block av smör, och de finns i en rad olika material och utföranden för att rymma olika typer av smör.

Vanligtvis har en smörfat två komponenter: en bas och ett lock/lock. För att hålla smöret fräscht och skydda det från luften och andra föroreningar, läggs smöret på basen och locket läggs ovanpå.

Vid Kulina är våra smörrätter noggrant utvalda från kända tillverkare som Koziol, WMFoch Continenta.

Var kan jag lägga en smörfat?

Din smörrätt kan placeras på en mängd olika platser beroende på dina preferenser och position. Det här är några typiska val:

  • Köksbänkskiva: Om du använder smör regelbundet och vill ha det nära handen, förvara smörfatet där. Detta är ett praktiskt val som gör att du snabbt kan få en klick smör när du behöver en.
  • Bordsskiva: Du kan också ställa in smörfatet på bordsskivan om du serverar middag och vill att dina gäster ska ha tillgång till smör. Alla kan nu lätt få i sig smöret och unna sig.
  • Kylskåp: Du kan lägga smöret i smörformen i kylen om du vill hålla det svalt eller undvika att det smälter i varmt väder. Om du bor i ett varmt område eller under sommaren är detta särskilt avgörande.

Varför är smårätter/tillbehör som smörrätter viktiga i eleganta dukning?

Ett attraktivt bordsarrangemang är viktigt eftersom det ger presentationen en känsla av klass och förfining. Små rätter och tillbehör, som smörrätter, honungsburkar, syltburkar, spelar en nyckelroll i detta.

Dessa små detaljer kan förhöja matupplevelsen för gästerna och ge dem en känsla av betydelse och omsorg. Att ha specifika rätter för kryddor som honung hjälper också till att upprätthålla bordets ordning och renhet.

Att använda tilltalande och väldesignade smörrätter eller tillbehör kan dessutom bidra till bordets övergripande estetik, vilket förbättrar dukningens visuella attraktionskraft.

Om du letar efter ett sätt att förbättra utseendet på ditt bord, erbjuder vi även olika små serveringstillbehör som äggställ, brödkorgar, { 3} sockerskålar 3} eller mjölkkannor.