Serveringsgafflar

4 items total
Cocktailgaffel Nuova, set i 6 delar, WMF
240 kr
WM1291546040
Serveringsgaffel EVA TRIO, set i 3 delar, Eva Solo ES115030
Serveringsgaffel Nuova, set i 2 delar, WMF
140 kr –5 %
132 kr
WM1291496042
Serveringsgaffel STELLA, set i 2 delar, Blomus BM63951

Serveringsgaffel – ett mångsidigt serveringsredskap

Vad är serveringsgafflar?

Serveringsgafflar är köksredskap som är speciellt framtagna för servering av mat. Beroende på avsedd användning finns de i en rad olika former och storlekar och är ofta längre och större än vanliga matgafflar. Gafflar som används för att servera snacks, oliver, ost eller skinka är å andra sidan ganska små och har två pinnar

Serveringsgafflar används vanligtvis för att flytta mat från en serveringsfat till en tallrik eller för att hålla större bitar av mat stadiga medan de skärs eller skivas.

På Kulina-webbplatsen har vi en mängd olika serveringsgafflar och varje typ av gaffel har unika egenskaper som gör det enklare att servera ett visst kök eller rätt. Dessa serveringsgafflar är handplockade från kända tillverkare som Eva Solo, Nicolas Vahé, WMFoch ZWILLING.

Rostfritt stål, bambu och andra material kan användas för att göra serveringsgafflar. De är en nödvändig apparat i varje kök eller matplats och ingår ofta i uppsättningar med matbestick för formella och informella måltidsinställningar.

Vilka typer av serveringsgafflar finns det?

Det finns flera serveringsgaffelvarianter, var och en med en distinkt funktion. Det här är några typiska exempel:

  • Salladsgaffel: Den här gaffeln är gjord speciellt för att servera sallader och annan mat som kräver ösning och har kortare, bredare pinnar än en vanlig gaffel. Salladsgafflar är ofta en del av ett set med salladsskedar.
  • Pastagaffel: Med sina långa, tunna, lätt böjda pinnar är den här gaffeln perfekt för att snurra spagetti och andra långa nudlar.
  • Fiskgaffel: Denna gaffel har ett brett, platt huvud och långa pinnar som används för att servera fisk. Det används ofta i formella måltider tillsammans med en fiskkniv. Se vårt urval av fisk- och skaldjursbestick.
  • Dessertgaffel: En dessertgaffel, som är mindre än en vanlig gaffel, används ofta för att servera desserter eller små tallrikar. Den kan ha en pinne med en liten krökning för att hjälpa dig att ösa upp små mängder.

Dessa är bara några av de serveringsgaffelvarianter du kan köpa på vår hemsida; det finns också ytterligare varianter, gjorda för mer speciella behov eller evenemang.

Vad är skillnaden mellan en serveringsgaffel och en matgaffel?

En matgaffel, även kallad en bordsgaffel, är en gaffel av typisk storlek som används för att äta måltider. Den har normalt fyra pinnar och ett långt handtag. Matgafflar används för att föra över mat från tallriken till munnen och är vanligtvis större.