Köttkniv IKON 20 cm, Wüsthof

Code: WU490620
Brand: WÜSTHOF
2 684 kr
Lager (2 pcs)

Ikon köttkniv är en tunn kniv med ett robust, långt blad och en fin egg. Den är lämplig för tillagning av alla typer av kött och för att skära upp stekar.

Detailed information

Product detailed description

Ikon köttkniv är en tunn kniv med ett robust, långt blad och en fin egg. Den är lämplig för tillagning av alla typer av kött och för att skära upp stekar.

Ikon-serien

  • Lyxiga smidda knivar av högsta kvalitet tillverkade i Solingen
  • Vackert grenadillträhandtag
  • Ergonomisk, behaglig att ta på, med tre nitar
  • Applikation i rostfritt stål med logotyp på handtagets häl
  • Varje kniv är unik och perfekt balanserad
  • Bästa tyska legerade stål X50CrMoV15 används
  • Extraordinärt blad som är lätt att underhålla
  • Hårdhet 58 HRC Rockwell skala
  • Precisionsslipning och polering för en perfekt egg
  • Strikt kontinuerlig kvalitetskontroll, bladet kontrolleras med laser
  • Förkortad skyddsform gör att hela bladet kan användas och underlättar slipning
  • Smidig övergång mellan beslag och handtag
  • Sömlös hygienisk fastsättning av spenarna
  • Knivarna tål inte maskindisk
  • Förlängd garanti mot tillverknings- och materialfel i 15 år

Varumärke WÜSTHOF har i sitt sortiment en lyxig serie Ikon-knivar, som är smidda från ett enda stycke legerat rostfritt knivstål X50CrMoV15. Det här är perfekt balanserade knivar med perfekt egg. Ikon-knivarnas exceptionella skärpa säkerställs genom exakt handslipning och slutlig polering av bladen. Bladets kvalitet är hög och, vilket är viktigt, lätt att återställa.

Ikon-knivarnas trähandtag med tre knivar av afrikanskt grenadillträ fångar blicken vid första anblicken. Dess dynamiska form gör att ingen matlagning blir kall. Handtaget uppfyller alla krav när det gäller ergonomi, medan det ur estetisk synvinkel perfekt kombinerar modern design och den eleganta strukturen hos träet, även känt som moçambikisk ebenholts.

WÜSTHOFdet här är knivar av högsta kvalitet som tillverkats med stor omsorg in i minsta detalj. Exakt som förväntat från Solingen knivar.

Använda tekniker och material

För tillverkning av WÜSTHOF knivar används högkvalitativt tyskt stål X50CrMoV15, som har cirka 0,5 procent kol och krom, molybden och vanadin som legeringsämnen. Tack vare det tillsatta kromet är det korrosionsbeständigt, vilket är önskvärt för köksknivar.

Precisionsblad formas från stålbandet genom smidning i matrisen. Dessa härdas i 15 minuter vid 1070 °C och kyls sedan snabbt ned till 60 °C på två minuter. Efterföljande härdning (en process där materialet långsamt upphettas till 200 °C under 45 minuter) avlastar bladet från inre spänningar och stabiliserar dess martensitiska struktur. Detta ger klingan den optimala hårdheten på 58° Rockwell och högre seghet.

Det stabila bladet och bladets perfekta geometri ger enastående skärprestanda och exakt kontroll vid skärningen. Den skarpa vinkeln ger ännu bättre skärpa, vilket gör skivandet mer njutbart. Tack vare det kilformade snittet penetrerar kniven maten utan ansträngning.

Skyddet är integrerat som en del av klingan och tillverkat av ett enda stycke stål. Säkerställer korrekt viktfördelning och ger exakt och säker knivstyrning. Fästena på skyddet på Ikon-knivarna övergår smidigt till den övre delen av ricasso för ett ännu bekvämare grepp.

Det ergonomiska handtaget är tillverkat av afrikanskt grenadillträ. Det är ett mycket hållbart, hårt träslag med högre densitet än ebenholts. På grund av sin höga hartshalt är den relativt okänslig för fukt, men är inte lämplig för diskning i diskmaskin. Träbladen på Ikon-knivarna är stadigt fästa vid skaftet med tre nitar. Den perfekta sammanfogningen av de enskilda delarna förhindrar att avlagringar och bakterier fastnar.

Knivslipning WÜSTHOF

Alla knivar behöver slipas då och då, eftersom de blir slöa efter långvarig användning. Förkromade brynen används för att underhålla och återuppliva bladet, medan slipstenar rekommenderas för slipning av knivar WÜSTHOF. För de mindre erfarna erbjuder vi även slipmaskiner med enklare manövrering. Dra bara kniven försiktigt genom slipspåret några gånger så är bladet återställt.

Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG grundades redan 1814 i Solingen och under de 200 år som företaget har funnits har sju generationer av familjen Wüsthof varit ansvariga. Här finns några av världens mest avancerade och högautomatiserade tillverkningsprocesser. Vid tillverkningen av knivar i nästan 40 steg används t.ex. 100 robotar.

Knivmärken WÜSTHOF säljs nu i mer än 80 länder runt om i världen. Användningen av avancerade material och modern datorstyrd teknik gör dem bekväma att använda och tillaga mat. En kulinarisk njutning i sig.

Additional parameters

Category: Slaktarknivar
Weight: 0.29 kg
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Samling: WÜSTHOF Ikon
Storlek: 20 cm
Färg: Brun
Bladlängd: 20 cm
Material: Rostfritt stål
Produkttyp: Universalkniv

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

✓ Německá rodinná společnost vyrábějící celosvětově oblíbené nože
 Ostré čepele ze špičkové nerezové nožířské oceli
✓ Broušení řízené a kontrolované počítačem
Kuchařské, univerzální, speciální, japonské a Santoku...

109154

Domovem německé rodinné společnosti Wüsthof je Solingen, město s mnohaletou nožířskou tradicí. Značka zde vyrábí od roku 1814 pomocníky pro krájení té nejvyšší kvality. V jejím širokém sortimentu naleznete nože pro každý kulinářský úkon a také další vybavení do kuchyně.

WÜSTHOF je německá rodinná firma, která již po sedm generací vyrábí s nadstandartní péčí nože proslulé po celém světě. Jejich čepele jsou kovány ze špičkové, nerezové, nožířské oceli. Nože WÜSTHOF vynikají skvělými užitnými vlastnostmi a zaujmou kvalitním zpracováním. Vysoký komfort při jejich použití je dán ergonomicky tvarovanými rukojeťmi a perfektním slícováním jednotlivých částí, které zabraňuje zachycování nečistot. Produkty této značky tak splňují i náročné hygienické normy. Tajemství perfektní ostrosti a dlouhé životnosti nožů WÜSTHOF spočívá ve speciálním procesu broušení řízeném a kontrolovaném počítačem. I to je jeden z důvodů, proč jsou dnes oblíbeny profesionálními šéfkuchaři i nadšenými amatéry ve více než 80 zemích.