Kavlar

1 items total

Kavel – ge din deg önskad tjocklek och konsistens

Vad används kavelar till?

En kavel är ett cylinderformat matlagningsredskap med två handtag i båda ändar som används för att platta till och forma degen. I bakning men även i matlagning (dumplings till exempel) används ofta kavel för att kavla ut deg till önskad tjocklek för kakor, bakverk etc. En kavel används ofta av bagare tillsammans med en degskrapare och en bakplåt.

I Kulina erbjuder vi dig kvalitetskavel, inklusive kavel från det kända varumärket Joseph Joseph som hjälper dig att kavla ut din deg till önskad tjocklek och storlek tack vare justerbara skivor och integrerat mått.

Vilka är de två typerna av kavel?

Det finns två huvudtyper av kavel som är kavelrullar av stavstil och kavelrullar i fransk stil.

Kavelrullar av stavtyp: Dessa kavel har ofta en lång, smal cylinderform och är gjorda av massivt trä eller metall. De är enkla att använda och perfekta inte bara för att kavla ut ömtåliga bakverk utan också för att krossa hård mat som mandel, kakor och kex. Handtagen i varje ände gör den lätt att rulla och säkerställer ett bekvämt grepp och full kontroll.

kavelar i fransk stil: Dessa kavel har en avsmalnande form med smalare ändar och en tjockare mitt och är ofta gjorda av ett enda trästycke. De saknar handtag och använder istället kavelns vikt och användarens tryck för att kavla ut degen.

Ska en kavel vara tung?

Svaret är... det beror på! En tyngre kavel kan hjälpa till att trycka mer på degen, vilket kan vara användbart när man arbetar med tjockare deg. Det kan också vara användbart när du försöker jämna till deg som är spänstig.

Men för ömtåliga degar, som smördeg eller filodeg, är en lättare kavel bättre eftersom den är enklare att hantera. Dessutom kräver en lättare kavel mindre ansträngning och kan vara bekvämare att använda.

Sammanfattningsvis beror valet av en perfekt kavel på dina personliga preferenser, dina mest populära recept och de resultat du vill uppnå.

Och om du är ett fan av att baka, se till att kolla in vårt utbud av bakstillbehör för de bästa, praktiska bakverktygen.