Kids Concept

Kid's Concept är ett svenskt designföretag som erbjuder träleksaker som förenklar livet med barn men framför allt ger dem möjligheten att njuta av en trygg och rolig barndom under vilken barnen kan vara vem de vill vara. Deras enda begränsning borde vara deras fantasi. Vill spela?
1 items total

Barn Concept - träleksaker och mer

Kid's Concept är ett svenskt varumärke som grundades 2007 av Anna Enander, Amelie Raberg och Johanna Backman som ansåg att det knappt fanns några möbler i barnstorlek på marknaden och inget koncept för leksaker, barnmöbler och inredningsprodukter i samma tema kan matchas för en enhetlig design av ett barns rum.

Kid's Concept står därför för samordnade färger på barnmöbler, leksaker och prydnadsföremål samt träleksaker som stimulerar barns kreativitet och fantasi. Varumärket erbjuder ett brett utbud av produkter, inklusive möbler, barntextilier, leksaker, lekkök, dockskåp och pedagogiska spel.

Kid's Concept's produkter och material

En av de saker som skiljer Kid's Concept från andra barnmärken är dess engagemang för hållbarhet. Varumärket använder miljövänliga, hållbara material som FSC-certifierat trä i sina produkter och letar alltid efter sätt att minska sin miljöpåverkan.

En annan viktig aspekt av Kid's Concept-varumärket är dess fokus på design. Varumärkets produkter är kända för sin rena, minimalistiska estetik, med fokus på naturmaterial och dämpade färger. Denna designfilosofi är avsedd att skapa en lugnande och uppfostrande miljö för barn, samtidigt som den uppmuntrar kreativitet och fantasifull lek.

En av de största fördelarna med Kid's Concept är kvaliteten på dess produkter. Alla träleksaker är gjorda av högkvalitativa material som är säkra för barn att leka med. Varumärket använder giftfria, vattenbaserade färger som är fria från skadliga kemikalier, vilket gör deras leksaker säkra för barn i alla åldrar. Detta är en stor fördel för föräldrar som vill se till att deras barn leker med leksaker som inte är skadliga för deras hälsa.

Barnens Concept motto - "Låt barn vara barn"

En annan fördel med Kid's Concept är att deras leksaker är designade för att hjälpa barn att utveckla viktiga färdigheter. Många av träleksaker är designade för att uppmuntra fantasifull lek, vilket är en viktig del av ett barns utveckling. När barn ägnar sig åt fantasifull lek lär de sig att använda sin kreativitet och fantasi för att skapa nya scenarier och idéer. Detta hjälper dem att utveckla problemlösningsförmåga, kritiskt tänkande och sociala färdigheter.

Att leka med träleksaker kan också hjälpa barn att utveckla finmotorik. Många av leksakerna kräver att barn manipulerar små föremål, vilket kan hjälpa till att förbättra deras hand-öga-koordination och skicklighet. Till exempel kan leka med träklossar hjälpa barn att utveckla sin rumsliga medvetenhet och hand-öga-koordination, vilket är väsentliga färdigheter för många aktiviteter, inklusive att skriva, rita och utöva sport.

Rollspel är en annan viktig färdighet som barn kan lära sig när de leker med träleksaker. Många av träleksakerna, som lekkök och dockskåp, är designade för att uppmuntra barn att delta i rollspel. Rollspel tillåter barn att utforska olika roller och identiteter, vilket kan hjälpa dem att utveckla empati, emotionell intelligens och sociala färdigheter. Till exempel kan leka i ett lekkök hjälpa barn att lära sig om olika livsmedel och hur man förbereder dem, vilket kan uppmuntra dem att prova ny mat och utveckla hälsosamma matvanor.

Träleksaker är också bra eftersom de är hållbara och håller länge. Till skillnad från plastleksaker, som lätt går sönder och ofta slängs efter en kort period, är träleksaker byggda för att hålla. Det betyder att de kan överföras från generation till generation, vilket gör dem till ett hållbart val för föräldrar som vill minska sitt miljöavtryck.

Sammanfattningsvis är Kid's Concept ett varumärke som erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa, säkra och hållbara träleksaker, mysiga textilier och snygga möbler för barn, så om du är en förälder som vill förse sina barn med leksaker som är både roligt och lärorikt och ordna barnrummet efter skandinavisk estetik, kolla vårt erbjudande!